![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Dawid
Model: C-max energi
Silnik: 1999,0
Rocznik: 2017
|
Witam, mam pytanie dotyczące kamery cofania dla c-max energi 2017 (sprowadzony z USA): chciałbym zamontować kameę cofania tak aby obraz wyświetlał się na wyświetlaczu, czy ktoś z Was robił już coś takiego i może podpowiedzieć? Niestety temat mnie trochę przerósł - myślałem, że kupię uniwersalną kamerę i będzie w porządku ale niestety pojawiły się możliwe problemy: że może nie pasować, że potrzebny dodatkowy moduł za ok. 1000 zł, że obraz może nie być wyświetlany itp. Jeśli ktoś może pomóc to proszę o kontakt: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Dziękuję i pozdrawiam Dawid Ostatnio edytowane przez SRS ; 08-07-2022 o 18:13 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Wszystko zależy od typu radia/ wyświetlacza jaki jest w aucie.
Masz w nim teraz 4 czy 8 calowy LCD? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Sam w C-maxie Energi Mojej żony też dokładałem chińską kamerę - bez problemów i z całkiem przyzwoitą jakością obrazu. Nawet ma "linie skrętne", choć to akurat jest bez sensu, bo zrealizowane w oparciu o wewnętrzy żyroskop (wewnątrz kamery) i skręt tych linii jest "dość luźno związany z manewrami auta"...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 08-07-2022 o 14:32 |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Witam, dziękuję za odpowiedź, ekran jest ten większy - nie taki malutki jak w innych modelach więc stawiam na 8 caliGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A możesz podać jaka to kamerka, bo skoro działa u Ciebie to zapewne zadziała i u mnieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam Dawid Bump: dzwoniłem do serwisu Forda i niestety po VIN-ie nie bardzo mogli pomóc bo auto ściągnięte z USA, inne oprogramowanie itp. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Ekran masz dotykowy czy nie?
a.jpg b.jpg c.jpg d.jpg przykłady z Focusa Mk3 Do każdego z tych ekranów można podłączyć nieoryginalną kamerę I od razu uprzedzam, "zadziała u mnie" to dopiero po odpowiedniej ingerencji w instalację auta i konfigurację auta, więc pohamuj swój optymizm. Ostatnio edytowane przez Antej ; 09-07-2022 o 09:49 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Ekran jest dotykowy. Tu nie chodzi o hurra-optymizm tylko jest szansa, ż nie będę musiał kupować specjalnego modułu za 1000 złGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak mi podpowiedzieli w sklepie z kamerkamiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Ok, czyli co najmniej Sync 2
w takim razie wystarczy dołożyć wyjście VID do wtyczki Sync i puścić przewód do najzwyklejszej kamery Obraz będzie, linii skrętnych nie będzie. ostatecznie kupić przedłużkę do złącza z wyjściem VID [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] oczywiście że są tańsze odpowiedniki,czyli po prostu wpinka we wtyczkę Sync, ale jako przykład to co podałem wystarczy Ostatnio edytowane przez Antej ; 09-07-2022 o 09:47 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
tak to u mnie ten ekran wygląda
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Sync 3,
czyli rozwiązania jak do Sync 2, wszystko wyjaśniłem. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
BTW - na szczęście nie musi Kolega analizować tej długiej wylicznki różnych ekranów w poście powyżej, bo w C-max Energi USA 2017 mógł mieć kolega dokładnie 2 typy ekranu: - 4 cale bez navi - albo 8 cali Sync3 z navi albo bez navi. Ma kolega ten ostatni przypadek - Sync3 bez navi. Dokłada się kamerę bez jakichś wielkich filozofii... Co do typu kamerki - było to prawie 3 lata temu i kamerka była wprost z Chin, więc Kolega wybaczy... Jak wrócę z wakacji, to można do mnie się odezwać (we wtorek na przykład) to coś doradzę.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 09-07-2022 o 20:12 |
|
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|