![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jan
Model: Focus ST170
Silnik: 2.0 Zetec VVt
Rocznik: 2002
|
Cześć!
Mam pytanie. Samochód to Ford Focus ST170 2.0 Zetec VVT Po odpaleniu samochód ładnie pracuje, normalnie wchodzi na obroty do max swoich możliwość, lecz po wyruszeniu w drogę samochód jedzie bo jedzie niby jakąś moc ma, lecz tak leniwie trochę wchodzi na obroty , tylko to nie jest problemem, problemem jest to że samochód w pewnym monecie zaczyna okropnie szarpać powyżej 4~5TYS obr. i traci jakby moc nie chce jechać , to nie można nazwać już jazdą po prostu zaczyna się toczyć.i tu jest pytanie niektórzy mówią że to problem układu zapłonowego(zaś obserwacje to) po odkręceniu świec były mokre, a na przewodach zapłonowych w ciemność nie widać przebić,cewka normalnie zapodaje iskrę . Jakieś pomysły co to może być,może to być problem samych przewodów a może świec?(świece i przewody są marki NGK)dodam także że w teorii od razu po zmianie na nowe samochód normalnie idzie zaś tydzień mija i to samo |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Kamil
Model: Ford Focus
Silnik: 2,0 16v
Rocznik: 2004
|
Witam u mnie są te same objawy świece, przewody, pompa paliwa wymieniona, że imrc również i nadal mam to samo ale nie zawsze. Uporaleś się już z tym może?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jan
Silnik: 2.0 Zetec VVt
Rocznik: 2002
|
Niestety nie w najbliższym czasie będę przewody zmieniał liczę że w tym przypadku to pomoże... jak nie to będę szukał przy pomocy diagnostyki OBD czy któreś parametry się nie gubią w takich momentach. ogólnie mówiąc wykręcałem już świece i nie było tak zwanej kawy z mlekiem , lecz były zalane i w typ przypadku albo zła dawka za dużo paliwa albo właśnie problem że już przy obciążeniu nie może wytworzyć dobrej iskry (ogólnie aktualne przewody to NGK z rdzeniem węglowym z opinii co czytałem to ponoć one wysychają tam w środku i tracą swoje właściwość , co by się pseudo zgadzało bo po zmienię tydzień jeździ normalnie... ale chyba tydzień to przesada że tak szybko się kończą
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mariusz
Silnik: 2.0