Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 30-06-2021, 08:56   #11
miru87
ford::amateur

Model: Fiesta
Silnik: 1.0 EcoBoost 100KM
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Stuki z układu kierowniczego podczas skręcania, i hamowania.

To nie jest tylko problem ST, w innych wersjach też jest to samo i jak dotąd nikt tego nie naprawił. U mnie w Titanium to samo od nowości. W dwóch ASO sprawdzali i podobno "wszystko jest ok"...

miru87 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-08-2021, 02:26   #12
Prismalote

Imię: Bartłomiej
Model: Ford Fiesta ST mk8
Silnik: 1.5 Dragon
Rocznik: 2019

Długo tu nie zaglądałem, ale dzięki za wasze komentarze, macie rację, że problem dotyczy chyba każdej Fiesty nowej generacji, właśnie dostałem zastępcza fiestę z najsłabsza wersja silnikowa, bo moja jest na drobnej naprawie (nie zwiazanej z stukami), I w niej również słychać te stuki podczas skrętu, co ważne zastępcza fiesta ma przejechane 17 tyś, a moja juz 28 i w niej stuki są na tyle wyraźnie że nie muszę już używać chamulca aby było je słychać, stają się coraz głośniejsze i coraz bardziej nie znośne. Sprawy jeszcze nie poddaje, będę szukal rozwiązania problemu u innych sieci dealerskich, ostatecznie prywatnie może uda się zdiagnozować problem, jeżeli wy wpadniecie na jakiś trop to śmiało piszcie.
Prismalote jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-10-2022, 19:41   #13
Kate3z

Imię: Kasia
Model: Fiesta
Silnik: 1.5
Rocznik: 2018

Witam wszystkich serdecznie. Czy ktoś rozwiązał już zagadkę ? Zmagam się z identycznym problemem. Pozdrawiam
Kate3z jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-10-2022, 19:59   #14
Prismalote

W przyszły poniedziałek 17.10.2022 jadę, mam termin w serwisie, prawdopodobnie już ostatni przed upływem gwarancji producenta, 50000km mają to sprawdzić zobaczymy czy coś znajdą jak narazie 2 razy byłem i nic nie ma luzów w układzie i te dźwięki na nic nie wpływają,no ale jednak. Jeśli coś znajdą to dam znać, choć znając życie pewnie nic. A co do tych stuków, to od dłuższego czasu nic się nie zmieniło, ani na grsze ani na lepsze.
Stary 17-10-2022, 17:10   #15
Prismalote

Byłem dzisiaj w serwisie, zmienili koła na zimówki, i ponoć znaleźli gdzie jest problem ze stukami, mają zamówić część i za 3 tygodnie mam kolejny termin na wymianę tej części, nie mówili dokładnie co jest zepsute ale dopytam dokładnie następnym razem i dam wam znać co i jak.
Stary 24-12-2022, 11:32   #16
Prismalote

Zapomniałem napisać od razu, ale lepiej późno niż w cale. Wymienili kolumnę kierownicza, w starej było słuchać takie trzaski przy skręcaniu, teraz już nich nie ma. Więc naprawa pomogła, ciekawe na jak długo, bo coś mi się wydaje że ta wada dotyczy chyba wszytkich fiest nowej generacji. No ale to już są chyba ostatnie miesiące fiesty, ford chce zamknąć w najbliższym roku linie produkcyjne bo suvy się lepiej sprzedają, chociaż za tym wszystkim stoi też Unia.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania