![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
|
Nie znam odpowiedzi na to pytanie, ale obstawiam, że brzmi ona NIE.
I to dokładnie z tego powodu, o którym piszesz: jest sporo wątków na forum (wszystkie urwane), w których po przekładce lamp nie ma długich świateł - gdyby to było takie proste jak wgranie configa z EU to zapewne tych tematów by nie było. Jest tu kilka osób na forum, które na pewno znają odpowiedź, ale nie ma co się łudzić - nikt nic nie powie, taki typ forum. Trzeba po prostu wziąć UCDSa i klikać do bólu - w samym HCMie jest sporo opcji ustawień. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 26-08-2020
Model: Focus ST MK3 USA
Silnik: 2.0
Rocznik: 2017
|
No właśnie wątki ucięte- powód dobrze znamy. Temat jest na 100% do zrobienia przez kompa, bo ogłaszają się magicy na grupach, parę osób potwierdziło, że mieli robione i wszystko działa.
No nic, ściągnę sobie po Vin kilka konfiguracji między innymi HCM, przejrzę co tam jest i będę testował. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
|
Masz ori UCDS? Skąd jesteś?
Jak coś to ja mam niebiskiego klona (trochę lepszy niż ten czerwony) więc mogę zdalnie coś pokombinować i podesłać configi. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
|
Dziękuję za chęć pomocy, ale ja grzebię tylko przez Forscan.
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
|
Jeszcze jedno pytanie- jak zamaskować/wyłączyć błąd żarówki wyświetlany na IPC po zmianie lamp USA na EU?
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
|
Mogę się mylić ale według mnie nie istnieje konfiguracyjna możliwość "maskowania* błędów w ipc.
Trzeba po prostu tak skonfigurować hcm żeby tych błędów nie było. Jak dokładałem do siebie ksenon to po zakupie lamp i hcma włożyłem to na próbę żeby sprawdzić czy lampy działają. Nie wiem z czego miałem HCM (moim zdaniem z jakiejś wersji USA choć tam niby nie było HCMa), ale podpiąłem to, światła się uruchomiły i uwaga: HCM NIE ZGŁASZAŁ BŁĘDÓW POZIOMOWANIA POMIMO BRAKU CZUJNIKÓW!!!! Dopiero po wgraniu mu configa EU - wywaliło szereg błędów z poziomowania. Moim zdaniem wszystko kwestia konfiguracji HCMa i tyle. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
|
W bixenonie USA był HCM. Nie wywaliło Ci błędów, ale nie działały wszystkie funkcje w lampie. Testowałem to u siebie. Po zmianie konfiguracji na eu sypnęło błędami, ale to normalne, bo w aucie nie ma czujników poziomowania. Co do zamaskowania błędu to da się. W BCM w asbuilt można wyłączyć sprawdzanie każdej żarówki, ale nie mam dostępu do tego wiersza przez Forscana.
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
|
To ciekawe.
Popatrzę u siebie UCDSem w BCM i zobaczę czy i jak ewentualnie da się to zrobić. Swoją drogą masz już lampy EU czy narazie tylko gdybamy? |
|
|
|
|
|
#39 |
|
|
Mam.
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Rafał
Model: Focus RS mk3
Silnik: 2.3 EB
|
udało Ci się coś w temacie działania długich pchnąć temat do przodu?
|
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|