![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piter
Model: Ford Fusion 2017 Platinium
Silnik: 2,0 benzyna 240 km
Rocznik: 2017
|
Witam,mam problem z kodem usterki U3000-49 w Fordzie Fusion z 2017 roku polift Nie działa tempomat i tempomat aktywny ,jestem po kalibracji radaru i kamery ,gdzie komputer pokazał ze kalibracja przebiegła pomyślnie,ale ostrzeżenie o nie działającym tempomacie na desce ciągle jest ,przyciski tempomatu nie działają .Ktoś pomoże ,lub poleci warsztat w okolicach Lubina ,pozdro
Ostatnio edytowane przez SRS ; 02-03-2023 o 18:25 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Fusion-Mondeo USA powinno być. Ten błąd to usterka wewnętrzna, pewnie lusterka. Trzeba poszukać w istniejących tematach czy wystarczy ograć nowym softem, czy szukać nowego lusterka.
|
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
|
Cytat:
Tylko w którym module ??? Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: jeszcze focus mk2 GHIA ale już jest fusion 2016 se 2.0 EcoBoost
Silnik: 2.0 tdci , 2.0 EcoBoost
Rocznik: 2006 , 2016
|
Prawdopodobnie dotyczy ten błąd IPMA i prawdopodobnie wystarczy je sflashować tym samym softem który w nim jest .... ale czekamy na dokładniejszy opis autora czy z takim błędem kupił auto czy je mu to się stało i czy to wynik modyfikacji ... itp
|
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
ford::amateur
![]() Imię: Piter
Model: Ford Fusion 2017 Platinium
Silnik: 2,0 benzyna 240 km
Rocznik: 2017
|
Witam ponownie po przerwie z odpowiedzią ..taka praca ,wczoraj po pracy przeskanowałem auto forscanem i wyskoczyło trochę błędów ,odnośnie kodu U 3000-49 to kod modułu kontroli prędkości.Radar od początku nie działał z tym ze był po włączeniu widoczny na pulpicie w kolorze szarym ,zwykły tempomat działał ,na chwile obecna nie działa żaden.Rozebrałem osłony od dołu ,aby zerknąć na ten radar .Po zdemontowaniu osłon nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać z tego co zobaczyłem ,radar widoczny ale zamocowany na trytytki chyba do zderzaka
Bump: Cytat:
Bump: Cytat:
|
||
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|