![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 30-12-2022
Model: Focus
Silnik: 1.8TDCI
Rocznik: 2006
|
piogus U mnie takie same objawy licznik wysłałem do naprawy "zimnych lutów" i bez zmian okazało się wiązka i sterownik padł po wymianie jest ok. Ale próbuj najpierw od licznika.
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: Ford
Silnik: 1.6
Rocznik: 2010
|
Witam
Jakiś czas temu pojawił mi się problem z odpalaniem auta z kluczykiem z immobilizerem (foto w załączniku)Deska rozdzielcza.jpg. Przekręcam kluczyk w stacyjce, miga lampka alarmu, choinka na desce i kreski na wyświetlaczu. Auto nie reaguje. Dodam, że na kluczyku zapasowym (bez immo) odpala bez zarzutu, gdy nie wykrywa drugiego kluczyka w pobliżu. Byłem u gościa od kluczyków, immobilizer niby działa, reaguje, itp., ale podejrzewał walnięty transponder (choć też twierdził, że to niemożliwe). Mówił też, że może cewka przy rozruszniku? Poszukałem na forum podobnych tematów, i to mogą być te zimne luty? Bardzo bym prosił o potwierdzenie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Szczerze, nie jestem jakimś specem od techniki i wolałbym tego sam nie robić, a do jakiegoś elektromechanika bym wolał podejść już z gotowym pomysłem na rozwiązanie problemu. Z góry dziękuję. Ford Focus 1.6 TDCi |
|
|
|
|
|
#73 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#74 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Cytat:
immo jest na pewno dodatkowo zasieg pętli do immo to kilka cm wiec kolejna bajka |
|
|
|
|
|
|
#75 | |
|
|
Cytat:
Czyli licznik do wymiany? W takim razie dziękuję za porady i temat do zamknięcia. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#76 | |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
Chyba że już ktoś w nim był, wtedy lepiej wymienić. Przykład z ostatnich dni, na dwie otwarte sztuki polifta, oba robione, tzn. zasmarkane, więc uczciwie było zrobić je ponownie. |
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
|
Nie, raczej nikt przy nim nie grzebał tam, choć auto kupiłem jak miało 160k na liczniku, teraz ma 250k i takie coś się zdarzyło po raz pierwszy. Tak jak mówiłem, bardzo dziękuję za pomoc, proszę wybaczyć moje niefachowe zwroty i miłego dnia życzę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
![]() Imię: Kuba
Model: Focus mk2
Rocznik: 2006
|
Witam. Podepnę się pod wszechobecny problem zimnych lutów :-/
W moim przypadku dziwne zachowanie licznika podczas jazdy, także pokierowały mnie do naprawy/poprawy owych lutów złącza licznika. Po samodzielnej poprawie lutów (mam trochę obycia z lutownicą) i zamontowaniu tych zegarów niestety pojawił się problem chyba z immo - objaw: auto teraz nie odpala, szybko migająca kontrolka immo, kreski na wyświetlaczu, rozrusznik nie startuje. Próbowałem już parować kluczyk, odpinać aku na dłużej, spr. bezpiecznik. Bez rezultatów. Czy to możliwe, że tylko samo odpięcie i wpięcie licznika zablokowało immo ? Dziwne bo licznik i kluczyk ten sam. Czy teraz potrzeba będzie programować - jeśli tak - to czy jest to do samodzielnego ogarnięcia (mam tylko zwykły moduł na bluetooth)? Czy może raczej dalej problem tkwić w liczniku i szukać używanych polift. ? |
|
|
|
|
|
#79 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Nie popaliłeś nic przy okazji poprawy tych zimnych lutów? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Jest duża szansa że uszkodził licznik.
Kolega mając "tylko" kostkę BT zabierał się za PATS, po czymś takim to może być teraz więcej problemów niż sam licznik. Szukanie "polifta, bo nie ma zimnych lutów" to mit, psują się tak samo często. Po prostu trzeba sprawdzić licznik i ewentualnie kupić sprawny/zrobiony. |
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|