![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Piotrek
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1.8
Rocznik: 2008
|
Cześć wszystkim! Kupiłem mondeo mk4 2008 rok 170 tys przebiegu benzyna bez gazu 2.0 duratec he flexifuel 145km. Chciałem was zapytać czy to normalne że nie wkręca się na obroty powyżej 5 tys na postoju i depnieciu pedału. Wcześniej miałem Focusa mk2 i obroty szły aż na czerwone. W dodatku trochę jakby nie miał mocy jak na te 145 km. Focus szedł jak burza mimo że tam był 1.8 duratec a tutaj ledwo co. Jak u was z obrotami przy wciśnięciu gazu?
Przepustnica wyczyszczona i egr, wyssałem olej z tłoków i wyczyściłem bo od góry ktoś zalał je wlewając olej, świece jeszcze ok zawór sterowania klapkami sprawdzony i ma po 34ohm na kazdym wejściu, brak błędów na forscan. Wysyłam filmik i parametry [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Dariusz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0TDCI 140
Rocznik: 2014
|
Najistotniejsze Nie napisałeś jak jest w czasie jazdy kiedy komputer ma sygnał prędkości kół. Wiele samochodów mamy ograniczenie obrotów na postoju nie pamiętam jak jest Mondeo w benzynie.
Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: Piotrek
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1.8
Rocznik: 2008
|
Jeśli chodzi o jazdę to ewidetnie widać że jak deptam go to obroty idą bardzo powoli i mija wieczność zanim dojdą do chociażby 3 tys. Nie czuje tego 145km w ogóle. Moja fiesta 1.25 szybciej się zbierała
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|