![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Przyjrzałbym się na początek okolicom filtra paliwa, skoro był stosunkowo niedawno wymieniany, może coś tam się poluzowało? BTW jakiej firmy filtr był zakładany ( [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] )
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Imię: Robert
Model: Ford Focus
Silnik: 1.8TDCi
|
Zwykły Filtron.
Wcześniej też wkład z Filtrona był i problemów nie było. Ale z tego co czytam w temacie, który podesłałeś to może faktycznie on jest winowajcą... Na jaki w takim razie najlepiej wymienić ? Ostatnio edytowane przez robert19091990 ; 06-09-2023 o 11:55 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Imię: jan
Model: focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2004
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Imię: Robert
Model: Ford Focus
Silnik: 1.8TDCi
|
Czyli trzeba byłoby wymienić oring na inny ?
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() Imię: jan
Model: focus
Rocznik: 2004
|
Pamiętaj że duży oring to jeszcze nie wszystko , oringi są jeszcze na przewodzie od zbiornika i łączeniu pompy cr z filtrem .Jeżeli jest nieszczelność paliwo spłynie do zbiornika
tam niema zaworka zwr. Prawo fizyki . |
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Tomek
Model: Focus MK2
|
Cześć,
mam dziwny problem ze swoim fordem - po dłuższym postoju jest go bardzo ciężko odpalić, trzeba długo kręcić, chwilami łapie, próbuje, po kilku sekundach odpala. Macie pomysł co może być przyczyną? Czytałem, że problem może leżeć we wtryskach, ale wszyscy pisali, że wtedy falują obroty, auto się krztusi - u mnie nic takiego nie występuje. Jak już odpali, to chodzi bez najmniejszego problemu. Dodatkowo zauważyłem też chmurkę białego dymu po odpaleniu zimnego, ale to tylko przez chwilę. Płynu do chłodnicy nie ubywa. Szczerze mówiąc nie mam pojęcia co mam sprawdzić - myślicie, że problem może leżeć w świecach żarowych? Albo braku paliwa podczas odpalania, dlatego auto musi kręcić tyle czasu aż zassie je z powrotem? Dajcie proszę znać co myślicie. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Może się zapowietrza i wtedy musi dociągnąć paliwo i nabić ciśnienie.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
![]() Imię: Tomek
Model: Focus MK2
|
A jaka może być tego przyczyna?
Jakaś nieszczelność w układzie? Tylko jeśli byłby nieszczelny, to nie byłoby tak, że podczas jazdy by go szarpało? I myślisz, że ma to związek z tym białym dymkiem z wydechu, który wydziela się po odpaleniu silnika? |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
|
Cytat:
Ale tak, świece żarowe też mogą się temu przyczynić jak nie grzeją, zwłaszcza na kilku garach, a silnik jeszcze jest zimny. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
![]() Imię: q
Model: focus mk2
Silnik: 1.8 tdci
|
Witam wszystkich. Jakby ktoś mógł pomóc byłbym wdzięczny. Mam problem z moim fordem focusem 1.8 tdci.
Otóż samochód rano{a także po dłuższym postoju minimum 3 godziny} odpala normalnie ale po po 3-5 sekundach gaśnie . Raz na 10 razy odpali odrazu. I później dopiero odpali gdzieś za 3 razem kręcąc długo. Na ciepłym silniku nie ma żadnych problemów. Gdzie szukać problemu ? |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|