![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Darek
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2009
|
Dzień dobry, chciałbym się dowiedzieć, czy w Fordzie EDGE, 2016r. Jak mam usterkę świateł adaptacyjnych, błąd siłownika dystrybucji światła lewego reflektora to mogą mi nie świecić światła długie? Czy brak długich może być spowodowany czymś innym? Dodam, że kontrolka długich na zegarach się zapala.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Lukáš
Model: Edge
Silnik: 2,0TDCi bi-turbo
Rocznik: 2016
|
Cześć, udało mi się wyeliminować ten błąd, wyłączając BMS, aby bateria była nadal ładowana. Przy rozruchu był zaniżony poziom naładowania.
Ale było to rozwiązywane wiele razy, może być inna przyczyna. Może firmware HCM. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 05-06-2007
Model: S-max FL, Ecopasqda st-line,Edge 2fl
Silnik: 2.0 tdci, 1.0 w 3 cyl at6, 2.0 w 4cyl at8
Rocznik: 2010,2018,2019
|
Błąd świateł może powodować niemożliwość włączenia świateł długich. Dodatkowo może powodować "opadniecie" świateł, jakby to nazwać... Na poziom awaryjny. Światła uszkodzone, ale pozwalające na dojechanie do warsztatu. Chyba taki był zamysł programistów
Bump: Czasami pomagało wgranie oprogramowania, ale problem i tak wracał. Poprostu oddaj lampę do naprawy, lub kup inną. Nie są przesadnie drogie
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Darek
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2009
|
A czy można jakoś wyłączyć adaptację, żeby były te długie światła? mam Forscana.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|