![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Rafał
Model: Ford c-max
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2004
|
Witam
Przy lutowaniu styków zegarów uszkodziłem płytkę i zmuszony byłem ja wymienić. Kupiłem forscana i zaprogramowałem na nowo imo i wszystko działa niestety nie zgadza się stan licznika. Kupiłem chińskie UCDS plus i chciałem zmienić stan licznika (oglądałem filmiki na internecie ale wszystkie co znalazłem pokazuje korektę licznika w nowszych samochodach). Pytanie czy w starym fordzie C-Max z 2004 jestem w stanie jakoś zmienić stan licznika wstecznie za pomocą UCDS ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Jesli nie zadzialala funkcja w UCDS to nie da rady.
Oczywiście są programy i narzedzia ktore sobie poradza, ty ich nie masz. Dalsze informacje sa nielegalne,wiec nie licz na bardziej obszerna pomoc Ostatnio edytowane przez Antej ; 03-11-2024 o 11:50 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 30-10-2019
Model: C-MAX
Silnik: 1.6EB 150PS
Rocznik: 2012
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Witam
1) Chcesz wiedzy fachowej czy pitolenia godnego działu Hyde Park? 2) Chcesz porady prawnej to idź do adwokata 3) Zabroniona jest korekta licznika czy jego wymiana. Przepisy określają jak ma być zrobiona wymiana licznika zgodnie z przepisami Instrukcja jak łamać prawo, też jest karalna => zapytaj prawnika czy podciągną to pod podżeganie czy pod inny paragraf typu współudział Tak więc daruj sobie teksty typu "który paragraf", bo to są teksty dobre dla studentów pierwszego semestru prawa, którym się wiele wydaje. pozdrawiam pankrakus
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: ford Focus c-max
|
Witam panowie czy ford focus c-max 2004 rok ktora wersja programu obsłuży ten model mam problem z licznikiem pokazało same dziewiątki
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Żadna.
Trzeba było poczytać przed eksperymentami. Z tym rocznikiem to mało co chce gadać z profesjonalnych programów. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
A czy jest możliwość założenia od polifta zegary mozna bybl bylo prosić o wskazówkę o jakich numerach szukać
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Można.
Numery nie mają znaczenia. "Praca z komputerem", przy liczniku niezbędna. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Dzisisj mialem zegary na probe tak zwane tuby ale nawet nie dało sie zakodować kluczy forscanem z licencja szlo do 20 % i blad dla tego chxialem soe zapytać czy przy szukaniu licznika tsk zwane tuby czym sie sugerować człowiek uczy się na błędach I chce sam sie czegos nauczyć dzieki za pomoc
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Ja nie widzę przeszkód technicznych w takim zadaniu.
Natomiast brak umiejętności i podstawowych narzędzi potrafi wygenerować wiele problemów. Niestety, czasu i chęci na "uczenie" nie mam. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|