![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#431 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: Edge
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2020
|
Część,
Jestem nowy, trochę poczytałem, wiele mi się wyjaśniło ale nurtuje mnie kilka tematów. Ale od początku. Edge 2020, 2.0, wersja SEL, przebieg 90tys. Km. Samochód już płynie i czeka mnie konwersja i tu się zaczyna. Chce zrobić wszystko zgodnie ze sztuką, trzy tematy mnie męczą: - czy bi ledy trzeba zmienić czy da się je odpowiednie zaprogramować na EU - Chce kupić zderzak tylny EU i używać oryginalnego światła pmglowego, czy jest opcja doposażyć to zmieniając przyciski prna panelu, np do mondeo. - czy zmiana tarczy licznika na km jest trudna? I teraz najważniejsze kto to może profesjonalnie ogarnąć? Najlepiej do 150 km od Wawy. Dzięki MB |
|
|
|
|
|
#432 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
W Warszawie wszystko wyjasni Marcin @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , w okolicach Mińska Mazowieckiego (?) @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 1) Nie ma opcji na "regulację". Tylko wymiana na EU. 2) Wyminan wyłacznika tak - choć musi być od Edge a nie Mondeo (kwestia "dużej ramki" pod klawisz podnoszenia klapy). 3) A skąd można zgadną co dla Kolegi "jest trudne"??? Dla mnie wymiana tarczy w tych zegarach to 15 minut pracy...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 19-01-2025 o 12:18 |
|
|
|
|
|
|
#433 |
|
ford::professional
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Edge 2016 Sport/Scorpio mk2 94 2.9
Silnik: 2.7 V6 Biturbo/2.9 EFI
Rocznik: 2016/1994
|
Witajcie.
Stoję przed dosyć poważnym dylematem. 16 rok. Mam obecnie ksenony. W przyszłości zamierzam montować FDLe z HCMem. Na razie ksenon i drl na dole. Do FDL raczej trzeba RDL wywalić i dać halogeny EU. Pytanie jaki zanabyć włącznik ? Z mondka MK5 podobno można pokombinować. Pewni musi mieć oba mgłowe i bez regulacji wysokości ? Doradzcie Inna sprawa, to czy wiązka (obecnie pod DRL) obsłuży halogeny czy kable są za cienkie i trzeba będzie coś główkować? |
|
|
|
|
|
#434 | |
|
FCP member
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] "Kombinowanie z wyłacznikiem z Mondeo" wiąże się z jego totalnym demontażem. Niby moża, ale ja na przykład "za żadne pieniądze" się za to nie wezmę...
|
|
|
|
|
#435 |
|
ford::average
![]() Imię: Robert
Model: edge titanum
Silnik: 3.5
Rocznik: 2017
|
A ja z przełącznikiem kombinowałem i z tego co pamiętam drobna przeróbka , nie było dużego problemu (oczywiście do dużej ramki).Przy odrrobinie zdolności manualnych da się ... W moim przypadku wykożystałem przełącznik od tranzita z pokrętłem do regulacji wysokości i podwójną mgłą . Ponieważ targałem kamping zależało mi na regulacji wysokości i udało się dołożyć silniczki do lamp US ( dla ciekawych od Ducato) pasują idealnie w miejsce gdzie je należy wmontować) TAk to sobie wymyśliłem , 5-lat śmigało , teraz ujeżdża go 6-rok mój syn i jest gicior ...
|
|
|
|
|
|
#436 |
|
|
do ksenonów regulacja wysokości ?? czyżby to zadziałało ?
|
|
|
|
|
|
#437 | |
|
FCP member
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#438 |
|
ford::average
![]() Imię: Robert
Model: edge titanum
Silnik: 3.5
Rocznik: 2017
|
U mnie co prawda nie ma ksenonów , staryczny led . Jest to trochę głębsza przeróbka . Należy pozbyć się jednego z dolnych mocowań środkowego ,,wkładu" (stała kulka wg. której odbywa się regulacja) i w jej miejsce wmontować silniczek . W ten sposób uzyskamy ręczną regulację oryginalnymi pokrętłami i elektryczne przestawienie silniczkiem gówa-dół ... W miejscu gdzie jest ta dolna kulka ( trzeci stały punkt podparcia wkładu) jest gniazdo które idealnie pasuje rozmiarem pod silniczek . Zrobiłem tak ponieważ jedna lampa była klejona z tyłu i pomyślałem ,,pruba nie strzekba..." a że wyszło idealnie to z rozpędu zrobiłem drugi i jest regulacja .
Trochę zdolności manualnych, i jest . Nie parują , nie brudzą się , świecą prawidłowo , poklejone , nic nie widać ( bo to od dołu).... mi pasuje.... |
|
|
|
|
|
#439 |
|
|
Witajcie, mam 16 rok 2.7 sport i ksenony.
Na razie tak zostanie. W przyszłości będę montował FDLe, w pierwszej kolejności bez HCMa a później z HCMem i całą resztą. Robię mgłę tył i pytanie: czy do FDli przód potrzeba dodatkowych przewodów (jak we fusionie) ?? Edit: nie doczytałem, trzeba Ostatnio edytowane przez CERES ; 10-02-2025 o 12:18 |
|
|
|
|
|
#440 | |
|