![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#621 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mariusz
Model: Ford S-max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2011
|
A czy moduł z s-maxa z przed liftu pasuje do wersji poliftowej?
Bump: A czy moduł z s-maxa z przed liftu pasuje do wersji poliftowej? |
|
|
|
|
|
#622 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Janusz
Model: Mondeo mkIII Kombi GHIA
Silnik: 1,8 benzyna 125km
Rocznik: 2001
|
Cytat:
|
|
|
|
#623 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Ernest
Model: S-MAX INDIVIDUAL
Silnik: 2.0 Turbo Ecoboost 240 🐎
Rocznik: 2011
|
Witam
Przymierzam się do montażu haka i chciałbym zapytać o to czy jest jakiś dedykowany tzn jaki najlepiej się sprawdza i czy jest dużo roboty z montażem. Ktoś montował sam i się podzieli wskazówkami? |
|
|
|
|
|
#624 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jack Dzi
Model: Edge
Silnik: 2.0 Diesel
Rocznik: 2017
|
Tutaj masz części, załóż oryginał i masz spokój. Bez czarowania i mieszania w instalacji.
Wiązka Product No. 2004277 Moduł Product No. 2270699 Musisz jeszcze zamontować hak, wiązka którą podałem jest do wypinanego. Do smax/galaxy 2015- Po zamontowaniu włącz moduł w Forscan Montujesz moduł po prawej stronie w bagażniku po ściągnięciu bocznej ścianki. Wszystkie potrzebne wtyczki już tam są następnie wpinasz wiązkę od hak/przyczepy i idziesz w dół do zaślepki w podłodze przeciągasz pod auto i kierujesz się do haka. Prościej się nie da i unikniesz problemów jak opisane powyżej. Hak zamontuj jakiej firmy chcesz, wiązka pasuje do każdego wypinanego. Ostatnio edytowane przez Jacek Grabias ; 08-01-2025 o 20:25 |
|
|
|
|
|
#625 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
Cytat:
No i pytanie jak zwykle z cyklu: podziel się -> DAJ MI, BO BARDZO CHCĘ WZIĄĆ. I w sumie nie byłoby w tym nawet nic dziwnego, gdyby nie fakt, że na FCP w temacie dołożenia haka (oryginał lub uniwersalny) napisano już właściwie doktorat. Trzeba tylko znaleźć, przeczytać ze zrozumieniem i zaimplementować do swojego samochodu. Ale komu by się tam chciało szukać! |
|
|
|
|
|
|
#626 |
|
![]() Imię: Piotr
Rocznik: 2007
|
Witam szanownych grupowiczow. Od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem s-max. Postanowilem zalozyc hak. Zdemontowalem hak jak i orginalna instalacje z auta z Niemiec 13pin. Wszystko poskladalem jak bylo. Ale nie działaja żadne swiatla. Dodam że w module jest plus na bezpieczniku. Gdzie szukać problemu w samym module czy trzeba moze aktywowac jakos funkcje haka.
|
|
|
|
|
|
#627 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Oczywiście że trzeba zmienić konfigurację auta.
|
|
|
|
|
|
#628 |
|
|
Wnioskuję że to nie jest problem samego modułu. Jestem w stanie sam to zrobić? Możesz mi coś więcej powiedzieć na ten temat?
|
|
|
|
|
|
#629 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Dla mnie to jest oczywiste - jak jest takie pytanie, to jedyna sensowna odpowiedź jest - NIE! Sama operacja jest dość banlnie prosta - w centralnej konfiguracji auta trzeba zmienić 2 pozycje - że jest hak oraz, że gnaizdo haka ma 7 czy też 13 pinów - w zależności jakie tam jest założone...
|
|
|
|
|
#630 |
|
|
Dzięki za podpowiedź. Wczesniej siedziałem w grupie vw audi dużo łatwiej jest znaleźć i rozwiązać jakiś problem vcdsem. Ford stawia nowe progi. Jeżeli to banalne wystarczy znaleźć odpowiedni program odpowiednią adaptacje i powinno się udać. Wstępnie pytałem elektryka mówił że tam w aucie nic się nie zmienia to powinno działać. Stawia na problemowy moduł. Mówi przyprowadź popatrzy.
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| hak holowniczy |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|