Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Kuga

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 25-06-2025, 09:19   #1
pee.82
ford::amateur

Imię: Piotr
Model: Kuga
Silnik: 2,0TD
Rocznik: 2010
Domyślnie Zepsuty zamek kierowcy, jakiego modelu szukać?

Witam, zepsuł mi się zamek od strony drzwi kierowcy, w warsztacie sugerują aby kupić używkę na podmianę. Czy ktoś mnie może naprowadzić na konkretny model?

Kuga 2010 wersja EU, klamka od strony kierowcy ma wejście na kluczyk, centralny otwierany z pilota.
Na rynku znalazłem kilka modeli "lewy przód":

8V4A-S21813-CA - to chyba anglik więc odpada (akurat w przypadku drzwi kierowcy to zakładam ma podstawowe znaczenie)
8V4A-S21813-FA - z opisów wynika że również anglik, tylko wersja Keyless (tym bardziej odpada bo Keyless to chyba można otwierać auto mając kluczyk w spodniach? tej funkcjonalności u mnie brak)

8V4A-S21813-MA - to chyba jedyny słuszny wybór bo wersja bo EU? no i cena oczywiście najwyższa...

byłbym wdzięczny o potwierdzenie / naprowadzenie na ewentualnie inny symbol zamka "lewy przód" pasującego do MK1

pee.82 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
kuga mk1 , zamek

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania