Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-07-2025, 16:34   #31
cezarg1410
ford::expert

Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: jaki jeszcze bezpieczny poziom płynu chłodzącego?

Cytat:
Napisał Antej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czuję się wyróżniony
Może przegiąłem z tymi procentami patrząc na ogół, ale jak spojrzeć na auta w ogłoszeniach (zwłaszcza te nie znikające od razu) to może już i nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stary 11-07-2025, 17:26   #32
thesperado
ford::professional

Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009

Cytat:
Napisał Webby Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli interesujesz sie samochodami od 41,25 tys do 45 tys ??
Może nie do do złotówki lub procenta, ale pierwsza selekcja jest z zakresie 40 tyś. - 45 tyś.
Są oczywiście odstępstwa i korekty. Bo wszystko zależy od priorytetów. Jak nie przywiązywać wagi do wyposażenia, to jest inaczej, a jakby chcieć konkretny silnik to inaczej. Do niedawna byłem mocno nastawiony na C-maxa z max z ostatnich dwóch lat produkcji, salon PL, silnik Sigma 125 KM, możliwie mały przebieg, wyposażenie było drugoplanowe, choć gdyby było niezłe to nie pogardzę i zapłacę. Samochodów wg tego opisu na portalach sprzedażowych albo nie ma wcale, albo bywają 1 - 3 szt i ze 400 km mam do dojechania. Antej zwrócił mi uwagę na pewien detal i zasiał ziarno niepewności i ... mam dylemat FF3, czy C-max, nie mniej zasada cenowa pozostaje i to ja mam zdobyć odpowiednia kasę, na auto, które chcę, a nie kupuje auto, na które mi starczy kasy. Jak kasy nie zorganizuje pozostaje albo jakiś kompromis, albo rezygnacja z zakupu
Co do niedomagań, które opisałeś w oglądanym Focusie zajmę stanowisko wieczorkiem jeśli pozwolisz, bo to będzie omówienie kompromisów.
thesperado jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-07-2025, 00:18   #33
thesperado
ford::professional

Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009

Słowo się rzekło, więc jestem.
Cytat:
Napisał Webby Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wyciek z półośki
Standard w skrzyni IB5, dobrze że tylko z jednej strony, a jeszcze będzie ciekło z pod pokrywy skrzyni za jakiś czas i oczywiście problemy ze wstecznym w IB5.
Cytat:
wymiana tarcz z tyłu
Dobrze, że tylko z tyłu i miej nadzieję, że nie zaniedbano przy obsługach wymiany płynu hamulcowego, bo z odpowietrznikami może być różnie.
Cytat:
wymiana tulei wahaczy tylnych
Lub całych wahaczy i obawiam się, że jakbym go puścił przez linie diagnostyczna i nim pojeździł znalazło by się coś jeszcze.
Cytat:
lakierowanie sporego przetarcia/przerysowania tylniego zderzaka/ błotnika
Bez wiedzy o kolorze i fotki uszkodzenia trudno zająć stanowisko, więc ujmę to inaczej. Mój FF3, gdy go kupowałem odpowiadałby Ci idealnie, nawet cena, że nie wspomnę o przebiegu, salonie PL i braku powyższych mankamentów, a jeszcze były nowe opony i nowy akumulator. Wyposażony całkiem biednie nie był, a to czego brakowało, lub co było akcesoryjne zostało prawie ogarnięte Niestety w ciągu roku pojawiły się obtarcie przedniego i tylnego zderzaka i niewielkie tylnego błotnika. Efekty pakowania równoległego przez innych. Oczywiście nikogo nie namierzyłem, więc trzeba było wziąć to klatę. Teraz w miejscu zamieszkania unikam parkowania równoległego jak tylko mogę.

FF3 potrafi także sprawić parę innych, kosztownych i niepodziewanych figli, o który na forum napisano wiele, ale jak już pisałem ta platforma (FF3, C-max z silnikiem Sigma) jest moim pierwszym wyborem w przedziale powiedzmy 50 do 55 tyś lub nawet ciut więcej. Mam także inne, nieco droższe pomysły, ale wizja innego forum mnie nieco zniechęca a wspomniana platforma pasuje mi idealnie. Mondeo/S-max są za duże, Kuga, to poza pierwszą to EB, a pierwszej nie chcę. Ta trzecia z Dragonem nieco poza budżetem. Puma i podobne to także EB. Jakoś nie mam przekonania do EB i do TDCI również. Może kiedyś zmienię zdanie, jak mnie przyciśnie.
thesperado jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania