![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
|
Cytat:
|
|
|
|
#32 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009
|
Cytat:
Są oczywiście odstępstwa i korekty. Bo wszystko zależy od priorytetów. Jak nie przywiązywać wagi do wyposażenia, to jest inaczej, a jakby chcieć konkretny silnik to inaczej. Do niedawna byłem mocno nastawiony na C-maxa z max z ostatnich dwóch lat produkcji, salon PL, silnik Sigma 125 KM, możliwie mały przebieg, wyposażenie było drugoplanowe, choć gdyby było niezłe to nie pogardzę i zapłacę. Samochodów wg tego opisu na portalach sprzedażowych albo nie ma wcale, albo bywają 1 - 3 szt i ze 400 km mam do dojechania. Antej zwrócił mi uwagę na pewien detal i zasiał ziarno niepewności i ... mam dylemat FF3, czy C-max, nie mniej zasada cenowa pozostaje i to ja mam zdobyć odpowiednia kasę, na auto, które chcę, a nie kupuje auto, na które mi starczy kasy. Jak kasy nie zorganizuje pozostaje albo jakiś kompromis, albo rezygnacja z zakupu Co do niedomagań, które opisałeś w oglądanym Focusie zajmę stanowisko wieczorkiem jeśli pozwolisz, bo to będzie omówienie kompromisów. |
|
|
|
|
|
|
#33 | ||||
|
ford::professional
![]() Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009
|
Słowo się rzekło, więc jestem.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
FF3 potrafi także sprawić parę innych, kosztownych i niepodziewanych figli, o który na forum napisano wiele, ale jak już pisałem ta platforma (FF3, C-max z silnikiem Sigma) jest moim pierwszym wyborem w przedziale powiedzmy 50 do 55 tyś lub nawet ciut więcej. Mam także inne, nieco droższe pomysły, ale wizja innego forum mnie nieco zniechęca a wspomniana platforma pasuje mi idealnie. Mondeo/S-max są za duże, Kuga, to poza pierwszą to EB, a pierwszej nie chcę. Ta trzecia z Dragonem nieco poza budżetem. Puma i podobne to także EB. Jakoś nie mam przekonania do EB i do TDCI również. Może kiedyś zmienię zdanie, jak mnie przyciśnie. |
||||
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|