![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Krisu
Model: Ford fiesta MK7
Silnik: 1,5 tdci
Rocznik: 2017
|
Witam wszystkich .
Mam taki komunikat błędu jak w tytule i niby wszystko działa a jednak wywala błąd po każdym kasowaniu za pomocą vLinkera i FORscan. Czy to uszkodzony mikroprząłacznik gdzieś w zamku drzwi (pasażera) czy jakiś moduł. Miał ktoś podobny przypadek? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Jeśli jest tak jak w opisie, to problemem jest silnik od podwójnego ryglowania (nie można wtedy wyjść ze środka auta). Funkcja w Fordach nie chyba w miarę nieczęsta i odpowiedni zamek może być drogi. Jak normalne zamykanie ok to bym zostawił w spokoju.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Normalnie to bym sobie nie zawracał głowy takim problemem ale nie wiem czy ten błąd powoduje wyświetlanie się ikonki klucza (żółty) i napisu natychmiast do serwisu. Oprócz tego mam jeszcze spaloną świecę żarową i nie wiem czy to komunikat od świecy czy jeszcze z innego powodu. Dlatego muszę wyeliminować po kolei błędy zacznę od drzwi i zobaczę co będzie dalej.
Bump: |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Ten błąd na silnik nie ma wpływu.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
A czy błąd o uszkodzonej świecy żarowej może wyświetlać taki błąd z tym żółtym kluczykiem i komunikatem natychmiast do serwisu? ( po wyłączeniu zapłonu i ponownym włączeniu ikonki i komunikatu już nie wyświetla)
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Trochę dziwne, że od jedynej tylko świecy, ale znając obecną troskę o ekologię może tak być.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Ja nawet bym wolał żeby ten komunikat o natychmiastowym serwisie to był od świecy żarowej bo jeśli nie zniknie po wymianie na nową a scaner nie wykrywa innych błędów to nie wiem co dalej robić, gdzie szukać przyczyny?
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| drzwi , ryglowanie |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|