![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Przemek
Model: Fiesta
Silnik: 1.25
Rocznik: 2013
|
Cześć.
Fiesta 2013, klima manualna, czy przerabiał ktoś temat utraty regulacji temperatury? Wczoraj rano było trochę zimno więc przekręciłem pokrętło na full grzanie. Nic nie szarpnęło ani nie poczułem by coś się zerwało. Popołudniu ustawiłem na max chłodzenie, ale jadać coś mi nie pasowało i jak przystawiłem rękę do wylotów to poczułem gorące powietrze. Wyjąłem schowek i poczułem, że linka niby jest umocowana do mechanizmu pokrętła, ale pancerz chodzi razem z linką a nie widzę gdzie jest mocowany. I teraz pytanie zanim rozbiorę całą konsolę środkową - wystarczy umocować doraźnie pancerz czy od razu kupować nowe cięgno i wymieniać? Klapa nad nagrzewnica działa płynnie jak się ją ręcznie za "dynks" ustawia. Szukałem zdjęcia jak to jest mocowane, ale albo sprzedają sam panel regulacji albo zespół nagrzewnicy i nie mogę wyłapać gdzie i jak to powinno być zamontowane. Dostęp tam jest do d*** i trzeba mieć rączki niemowlęcia. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-09-2015
Model: S-Max
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2007
|
W sensie uważasz, ze wypadła Ci linka na panelu sterowania? Mam to akurat rozgrzebane bo wymieniałem pękniętą linkę od sterowania kierunkiem nawiewu to mogę Ci fotkę zrobić - pytanie co potrzebujesz
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Przemek
Model: Fiesta
Silnik: 1.25
Rocznik: 2013
|
Pękł mikrokawałek białego plastiku gdzie zahacza się pancerz. Ciasno tam i wszystko naprężone, ale doraźnie umocowałem i jest regulacja.
Wymienię ten element: dla potomnych numer elementu to C1B1-19980-BE |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| fiesta , nagrzewnica |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|