![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 10-09-2025
Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
|
Dzień dobry
Chciałbym poprosić forumowiczów o sprawdzenie VIN-ów dwóch samochodów, które znalazłem w ogłoszeniach: [edit - zmieniłem pierwszy samochód, bo CEPIK pokazał, że był sprowadzany i w PL miał kilku właścicieli] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] VIN: WF0AXXWPMAJM14173 [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] VIN: WF0AXXWPMAJL64180 A może komuś rzuca się w oczy coś na zdjęciach, co sugeruje zły stan samochodu? Ja niestety nie umiem wypatrzeć przykrych niespodzianek. Chcę wiedzieć, czy w ogóle jest po co dzwonić do sprzedających. Pozdrawiam... Ostatnio edytowane przez sevil ; 20-09-2025 o 17:49 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Konrad
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 DW10F 180 ogierów
Rocznik: 2015
|
VIN możesz sprawdzić na stronie typu autodna czy carvertial. Jak salon Polska to możesz sprawdzić na stronie rządowej.
Zawsze jest po co dzwonić do sprzedających. Choćby po to żeby sprawdzić czy „prywatny sprzedający” jest faktycznie prywatny. Ja sprawdzam to na zasadzie „ja w sprawie ogłoszenia samochodu. Aktualne?” Jak się zapyta, którego to już trafiony handlarz, który sprzedaje jako prywatny. Cena ogłoszenia między osobami prywatnymi a handlarzami na OtoMoto diametralnie się różni. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Jak dla mnie wpis "prywatny sprzedawca" absolutnie o niczym nie świadczy Gdzieś spotkałem informację - nie sprawdzałem - że są różne opłaty Dla wielu ważne jest czy sprzedawca wystawia fakturę pozdrawiam Arturek
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Konrad
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 DW10F 180 ogierów
Rocznik: 2015
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Zgadza się. OtoMoto w zasadzie korzysta z pozycji monopolisty. Przy pakiecie 1-5 ogłoszeń takie wystawienie kosztuje… 774,89. Przynajmniej według ich oficalnego cennika. Przy kliencie indywidualnym jest to od 40 zł przy ofercie do 5000 do 195 w najniższej opcji dla samochodu do 300.000. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|