Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Strefy klubowe > strefa|dolnośląska

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-10-2025, 20:39   #1
Dudi44
ford::amateur

Imię: Marcin
Model: Renault Laguna III
Silnik: 2.0T 170KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Poszukiwany właściciel Mondeo Hybrid

Witam,

To mój pierwszy post, więc witam wszystkim forumowiczów.

Poszukuję kogoś z Głogowa / Lubina / Legnicy / Środy Śląskiej / Wrocławia lub okolic, kto zechciałby pokazać mi swoje Mondeo Hybrid i opowiedzieć o nim trochę.

Jestem na etapie wyboru auta i ten model bardzo mocno chodzi mi po głowie ale niestety jeszcze nigdy takiego nie spotkałem nigdzie. Jeździłem tylko Mk5 liftback w dieslu i bardzo mi się podobało (dobre zawieszenie, cichutko w kabinie), jednak ze względu na mój sposób użytkowania szukam hybryd (Toyota niestety mi nie podchodzi).

Przejrzałem temat z dolnośląskimi Fordami ale niestety nie ma tam ani jednej hybrydy.

Ostatnio edytowane przez Dudi44 ; 17-10-2025 o 20:42
Dudi44 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-10-2025, 23:22   #2
tomaszjan31
ford::professional

Imię: Tomasz
Model: FORD
Silnik: 2.0 tdci 2.5td 2.2 tdci
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Poszukiwany właściciel Mondeo Hybrid

Weź pod uwagę że z napędu hybrydowego możesz być niezadowolony, zwłaszcza jak użytkowałeś diesla, mocnego diesla
tomaszjan31 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-10-2025, 10:53   #3
Dudi44

Tym Mondeo jeździłem tylko kilka razy, ponieważ nie był mój. Na co dzień używam turbo benzyny 2.0 170KM i w sumie rzadko korzystam z pełnej mocy. Jeździłem też Mazdą CX-5 z wolnossącym 2.0 165KM i było ok. Hybrydą jeździłem tylko Toyotą Auris też w ramach testów i była zdecydowanie za słaba, nie dało się jechać jednak z tego co czytam, to Mondeo jeździ DUŻO lepiej.
Stary 18-10-2025, 14:19   #4
klucho
ford::average

Model: S-Max
Silnik: turbokaszel
Rocznik: 2011

Wielkość bagażnika jest okrojona w hybrydzie niestety. Na zdjęciach w internecie sprzedający niechętnie to fotografują. Taki schodek pierdykneli... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
klucho jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-10-2025, 14:48   #5
Dudi44

Ale tn schodek to w sedanie, w kombi jest równo tylko podłoga podniesiona jakieś 10cm. Zakupy pewnie do rolety się nie mieszczą ale można ją zwinąć, a klapa na szczęście jest w miarę pionowo. U mnie w Lagunie by nie przeszło, bo tylna szyba mocno pochylona.
Stary 19-10-2025, 19:59   #6
klucho
ford::average

Model: S-Max
Silnik: turbokaszel
Rocznik: 2011

Zgoda, jest płasko, ale IMO w kombi ten schodek nawet gorszy. Nie ma podniesionej krawędzi załadunku i bez zabezpieczenia wszystko wylatuje po otwarciu klapy.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
klucho jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-10-2025, 21:54   #7
tomao
ford::expert

Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018

W kombi już w zwykłych wersjach na wysokość nie jest rewelacyjnie. W hybrydzie to dramat.
tomao jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-10-2025, 22:06   #8
Dudi44

Klucho faktycznie, na tym zdjęciu wygląda to gorzej niż na YouTube.. niestety diesel całkowicie odpada ze względu na to że jeżdżę dużo krótkich odcinków a do pracy mam 3km, za to o ecoboostach się dużo złego naczytałem.

Ten skos w bagażniku można zniwelować pewnie przykręcając coś o trójkątnym przekroju do pokrywy bagażnika. Myślę że bym sobie z tym poradził Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co do zwykłej wersji, to np. u mnie duża wypchana torba z Kauflanda wchodzi na styk pod roletę.

Ostatnio edytowane przez Dudi44 ; 19-10-2025 o 22:09
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania