![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Bartek
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2013
|
Witam wszystkich.
Spotkała mnie niemiła niespodzianka podczas wyjazdu z garażu. Odpaliłem auto wybierak na R i cofamy. Wszystko ok. Zapinam D i skrzynia wchodzi w tryb serwisowy. Gaszę auto i ponownie odpalam. Zero efektu. Na dodatek nie działa wsteczny- auto zachowuje się jakby było na " luzie". Podczas diagnozy komputerowej komputer pokazał błąd P0700- uszkodzenie w układzie sterowania automatyczną skrzynią biegów. Zapalił się check na desce . Błędu nie da się skasować. Auto jedzie na D, ale kręci obroty bardzo wysoko. Jak wcisnę hamulec to auto hamuje silnikiem. Dodam tylko , że cały dzień ładowałem prostownikiem akumulator. Był odpięty i wyjęty z auta - pokazywał 11.8V Do momentu awarii auto i skrzynia pracowały Ok. Zrobiłem nawet ostatnio trasę 350 km i skrzynia pracowała poprawnie. Miałem ostatnio mały wyciek z węża chłodnicy skrzyni ale podczas sprawdzania poziomu oleju w skrzyni , olej przez niego wyciekał - przez korek z boku skrzyni ( Czyli ok???) Poproszę o jakieś porady w tej kwestii??? - mało oleju w skrzyni? - może wystarczy nowy Soft i adaptacja skrzyni? - uszkodzony sterownik skrzyni ? - skrzynia do remontu ? Pozdrawiam i czekam na wasze sugestie. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Kamil
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2011
|
Witam moze ktos sie borykał z brakiem wstecznego w powershift wszystko dziala prócz wstecznego
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: Zenobiusz
Model: mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2011
|
mam do czynienia z tymi skrzyniami na codzień, takie objawy to początek końca żywota tej skrzyni, trzeba się nastawić na najgorsze...albo remont,albo manual
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|