![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: Ford C-Max 2010r.
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2010
|
Witam.
Po zakupie Ford C Max z 2010r. ( Model 2011 ) Zauważyłem że lusterko od kierowcy nie działa automatycznie, lusterko od pasażera składa się prawidłowo. Dodam również że lusterko od pasażera ma jakieś podświetlenie od spodu ( nie wiem czy działa i kiedy powinno świecić ? Lusterko od kierowcy nie posiada światła od spodu, ktoś wymienił je na zwykłe bez możliwości składania elektrycznie ? Ktoś orientuje się w tych lusterkach ? Numery pod korpusem lusterek są takie same ( załączam zdjęcia w załączniku ) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Witam ponownie.
Dokopałem się do kostki od lusterka i od strony auta do kostki dochodzi 10 przewodów, niepasujące lusterko które mam założone ma 6 przewodów stąd pewnie nie działa składanie elektryczne oraz brak podświetlenia od spodu . Ilu przewodowe lusterko muszę znaleźć żeby miało: - regulacja elektryczna - składanie elektryczne - podświetlenie od dołu - podgrzewanie - kierunkowskaz To chyba tylko tyle? Czy lusterko musi mieć również 10 przewodów tak jest kostka od strony auta ? #Edit W VIN mam jeszcze : HLLAA SYSTEM INFORMACJI O MNIEJSZYCH MARTWYCH POLACH To chyba w lusterku ?? Ostatnio edytowane przez Rtzr3 ; 13-11-2025 o 22:16 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Gdy w Focusie mk3 montowałem lusterko: - grzane - elektrycznie regulowane - elektrycznie składane - z podświetleniem podłoża to miało: a) kierowcy 8 pinów b) pasażera 10 pinów, bo w Focusie mk3 w lusterku pasażera jest czujnik temperatury zewnętrznej 10 pinów u kierowcy to chyba dodatkowo z BLIS (monitorowanie martwego pola) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 13-11-2025 o 22:19 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Dzięki, czy ten blis jest tylko w lusterku kierowcy ? Bo po stronie pasażera nie widzę na lustrze tego
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM