![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: Kuga MK2
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2014
|
Dzień dobry, jestem zmuszony wymienić tylny dyferencjał, chciałbym kupić z możliwie jak najniższym przebiegiem, czym sugerować się w zakupie czy muszą być takie same numery ?
Czy może pochodzić od takiego samego auta uwzględniając silnik skrzynie oraz moc ? A numery części mniej ważne ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Darek
Model: KUGA ST-LINE AWD
Silnik: 2.0 TDCI DW10F 180 KM
Rocznik: 2017
|
witam, też ma problem z cyklicznym wyciem podczas przyspiseszania, po przestudiowaniu neta, problem z tylnym mostem w Kugach jest znany szeroko. Podobno łożyska na ,,ataku"kulkowe są kiepskiej jakości i wymieniaja na stożkowe. Biję sie z myślami co robić, ale raczej nie kupię używki bo to nie ma sensu. Regeneracja polegająca na wymianie tych dwóch łożysk na wałku atakującym plus uszczelniacze 2,5 tysia. Ma ktoś może sprawdzony warsztat co robi to dobrze?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Darek
Model: KUGA ST-LINE AWD
Silnik: 2.0 TDCI DW10F 180 KM
Rocznik: 2017
|
tak się zastanawiam, dlaczego na forum tego nie znalazłem, tylne mosty w naszych MK2 są wadliwe, te łożyska sypią się jak szalone, dałem na wymianę na stożkowe, które to odrazu powinny być tam montowane. Nie wiem, czy wszyscy akceptują szum-wycie z tylnego mostu i jeżdżą zadowoleni?
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|