![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#201 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Dariusz
Model: Ford Grand C Max
Silnik: 2.0 TDCi Duratorq
Rocznik: 2012
|
Witam!
Od dawna śledzę tą grupę i posty związane z PowerShiftem ponieważ mam problem ze skrzynią. Po wyjęciu skrzyni rozebraniu i wyczyszczeniu wymianie filtrów i oleju nie mogę przeprowadzić do końca adaptacji skrzyni. Wywala błąd U0401 brak komunikacji między komputerami . Auto nie chce ruszać ani do przodu ani do tyłu. Jedyny bieg jaki łapie to 2 z manualnego wrzucenia. Mechatronika zmieniona na drugą też sprawną (wyczyszczoną) nowe sprzęgło wszystkie masy sprawdzone połączenie jest i dalej to samo auto nie chce ruszyć z miejsca. Czy może to być wina komputera skrzyni biegów? Czy jest możliwość wgrania nowego programu do tego komputera? Auto stoi już 3 miesiąc i nie mam pomysłu ci jeszcze sprawdzić, wymienić żeby jeździło. Panowie ogromna prośba . Może ktoś posiada schemat instalacji elektrycznej do Forda C max 2.0 PS proszę podeślijcie link . Ostatnio edytowane przez Ford C Max ; 28-12-2025 o 15:25 |
|
|
|
|
|
#202 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Konrad
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 DW10F 180 ogierów
Rocznik: 2015
|
A czy wpisałeś choćby kod błędu TCM w google przez ten czas? Bo da się tam bez problemu znaleźć kilka metod na rozwiązanie problemu, tylko to akurat trzeba chcieć a nie szukać gotowca. Całe 2 minuty szukania.
|
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| automat skrzynia , c-max |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|