![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Andrzej
Model: Mk4 Kombi Active
Silnik: 1.5 EB 150
Rocznik: 2020
|
proponowałbym wizytę w ASO, soft fordowski jest wrażliwy na procedurę updatu. mi kiedyś po wymianie kolumny kierowniczej samochód zaczał wywalać błedy precollision assist oraz brake hold. kolejny update softu wszystko naprawił
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
ford::amateur
Model: Ford S-Max II
Silnik: 2.5 Hybrid
Rocznik: 2022
|
Cytat:
Według zapewnień sprzedawcy ten system miał być na wyposażeniu. Po zakupie okazało się, że go nie ma. Dla mnie to ważny system, więc im nie odpuszczę tego.
|
|
|
|
#43 |
|
ford::professional
![]() Imię: AdoKrycha007
Model: Focus MK3 Kombi i Focus MK4 Kombi
Silnik: 1,6 Duratec 105 KM Euro 5 (MK3) i 1,5 EcoBoost 150 KM Euro 6 (MK4)
Rocznik: 05.2014 (MK3) i 09.2019 (MK4)
|
w trakcie gwarancji nic nie zrobią.
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Trzeba podać VIN auta - wtedy można to sprawdzić. Pytanie "poza konkursem" - a skąd wniosek, że go nie ma???
|
|
|
|
|
#45 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023
|
Kojarzy mi się temat, że też ktoś odkupił auto od salonu, a okazało się że w ogóle w tym Focusie MK4 nie było któregoś z obowiązkowych systemów, albo w ogóle IPMA nie był zamontowany.
|
|
|
|
|
|
#46 | ||
|
|
Cytat:
Nie zauważyłem też ani razu oznak jego działania. VIN wysłałem w PM. Bump: Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Uno 1.3D -> Astra F 1.7D -> Astra H 1.7 CDTI -> S-Max II 2.5 Hybrid Ostatnio edytowane przez andy17d ; Wczoraj o 15:32 |
||
|
|
|
|
|
#47 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Pierszy screenshot - skonfigurowane 'unikanie kolizji poprzez hamowanie' - w BCMi. Drugi screenshot - poustawiane co trzeba w IPMA Trzeci screenshot - w IPC brak aktywnego menu FCW. To standard, taka jest polityka Forda. Większość nas konfigurujących te auta ustawia wszystkie 'przydatne menu' jako aktywne.
|
|
|
|
|
#48 |
|
|
Dziękuję za informację. Ucieszyłeś mnie tym Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylko sprawdzając wyposażenie samochodu po VIN mam informację: FBFAA - BEZ SYSTEMÓW ŁAGODZENIA KOLIZJI. Czy to czasem nie mówi, że jednak tego systemu brak? Na 3-cim screenie widzę opcję FCW - BrakingOnOff ustawioną na Disabled. Czy to nie oznacza, że samochód nie będzie hamował przed przeszkodą? BTW - co to za system, gdzie sprawdzasz te informacje. Możesz sprawdzić ustawienia dowolnego forda po VINie?
|
|
|
#49 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Cytat:
To są chyba zrzuty ekranu z UCDSa - narzędzia to zmieniania konfiguracji auta pozdrawiam pankrakus
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|