![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#5131 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Bartek
Model: Ford Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCI 115KM
Rocznik: 2006
|
Witam. Chcę wymienić swoje radio 6000CD na radionawigację Denso (nie dla nawigacji). Mondeo 2006 po licie. Pytanie co potrzebuję do wymiany i jak mogę przeprowadzić zaprogramowanie radia pod mój VIN. Wśród używek do sprzedaży są różne ceny od 200-500 zł. Czy w takiej sytuacji powinienem się wyposażyć w radio i czytnik DVD? Czy oprócz tego potrzebuję jakieś dodatkowe okablowanie? Jak wygląda programowanie VINu?
Bump: |
|
|
|
|
|
#5132 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Witam
A czy pamiętasz o tym, że trzeba też przerobić sterowanie klimą - Denso steruje klimą. Poszukaj na forum, bo koledzy mieli problem właśnie z klimą Jak dla mnie kupa niepotrzebnej roboty pozdrawiam pankrakus
|
|
|
#5133 |
|
![]() Imię: Daniel
Model: Focus C-Max
Silnik: 1.8 Duratec
Rocznik: 2006
|
Witam, pochodzę z Czech, ale nie mamy tam tak zdolnych ludzi, którzy opanowali nawigację Denso do perfekcji. Mam Denso, podobnie jak większość osób na tym forum, i chciałem zapytać, czy do Denso pasowałyby mapy DVD z Volvo z systemem VOLVO RTI MMM2. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ponieważ na forum Mazda klubu działają one z Volvo... [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Próbowałem map z Mazdy, ale bezskutecznie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Ale na tej stronie mają właśnie te z Volvo z 2018 roku, a także na przykład z Toyoty. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] A może komuś udało się zdobyć do Densa nowsze mapy niż Europa Zachodnia 2012 i Europa Wschodnia 2010? Mam mapy z 2010 roku wraz z nawigacją głosową w języku czeskim. Wydaje mi się to dość skomplikowane, ale gdzieś przeczytałem, że sprytni ludzie z Polski zdołali przetłumaczyć całe Denso na język polski, jest nawet filmik z tym Denso na YT. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Czy ktoś próbował skontaktować się z jakąś firmą, aby zapytać, czy byłaby w stanie stworzyć nowe mapy do nawigacji? Mazda używa 4 płyt DVD+R DL, aby pokryć całą Europę, więc zmieściłoby się to również do Forda. Z góry dziękuję za odpowiedź, cenimy wszystkich Polaków tutaj, w Czechach. Przetłumaczono z DeepL.com (wersja darmowa) |
|
|
|
|
|
#5134 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: ford /mondeo mk3 2003r/Galaxy mk4 2017r
Silnik: 2.0
Rocznik: 2003/2017
|
Witam posiadam cały zestaw do zmiany z 6000cd do Denso razem z zestawem bt i potrzebna instalacja.
|
|
|
|
|
|
#5135 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-08-2006
Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
|
#5136 |
|
![]() Imię: Marek
Model: Fokus C-Max
Silnik: Bezyna
Rocznik: 2004
|
Witam podmienilem radio sony na deso z nawigacja i radio nie dziala tylko podswietlenie pszyciskow co jest nie tak cos z pcm
|
|
|
|
|
|
#5137 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Sens był żaden ale czy oczywista oczywistość..... Denso ze zmieniarką, VIN wpisany?
|
|
|
|
|
|
#5138 |
|
|
bez zmieniarki win nie wpisywany
|
|
|
|
|
|
#5139 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
No to masz problem.
Zacznij od przeczytania tematu o Denso. |
|
|
|
|
|
#5140 |
|
|
OK dvd podlaczylem radio sie wlaczylo ale jest komunikat security check failed vehicle id does match
mam elm 327 dam rade i jak z tym zrobic Ostatnio edytowane przez Czapa12 ; 11-01-2026 o 11:13 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|