![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Bogumił
Model: KUGA MK1
Silnik: 2.0 TDCI Duratorq
Rocznik: 2012
|
Witajcie!
Nadszedł czas na rozstanie z moją Kugą. Auto jest z polskiego salonu. dokładnie to Ford Kuga MK1 2.0 TDCI, wersja TREND (silnik Duratorq, BA7), napęd 2x4, moc 140 KM (w dowodzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) Jestem jego drugim właścicielem - w pełni bezwypadkowe i oryginalne! VIN: WF0RXXGCDRCR02817 Auto zakupiłem 16.04.2023 przy przebiegu 136 604 km jako osoba fizyczna na umowę kupna - sprzedaży (sprzedającym była osoba fizyczna - rodzina), od tego momentu jestem jedynym właścicielem i kierującym ten pojazd. Pojazd użytkowany codziennie również do działalności gospodarczej - obecnie na 20.01.2026 aktualny przebieg to 254 500 km, wszystkie serwisy i ew. naprawy były i są przeprowadzane przed czasem i wyłącznie na fakturę VAT, z uwagi na ciągłą eksploatację pojazdu. Obecnie na felgach aluminiowych, odnowionych i wyprostowanych w tym roku przez serwis 16 cali, a na nich nowe opony zimowe Dębica Frigo HP2 (fv do wglądu). Silnik suchy, pracuje równo i cicho, bez żadnych błędów, wycieków, czy falowań, odpala za pierwszym razem nawet w ostatnie mrozyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak przystało na legendarną jednostkę TDCi. Pod względem mechanicznym samochód w stanie wzorowym, z uwagi na to, że jeżdżę nim codziennie, czasami nawet po kilkaset km! Niedawno wymienione tarcze, klocki, a nawet dolot do intercooler'a, niektóre el. zawieszenia, łożyska w koła i el. ukł. kierowniczego - wszystkie serwisy/naprawy są ewidencjonowane fakturami. Na życzenie mogę udostępnić raport z CarVertical z historią pojazdu, które miało dwa zdarzenia przed tym jak je zakupiłem: 06.2015: szkoda z OC sprawcy: zderzak tył - po najechaniu do wymiany i malowania; 09.2019: szkoda z AC: wjazd do garażu z rowerami na relingach: wg ASO M. Romanowski Radom - gdzie szkoda była likwidowana (posiadam kosztorys) - wymieniono: relingi, nakładki na relingi, podstawka anteny, spojler tylny. Podczas jazdy brak jest jakichkolwiek niepokojących dźwięków. Nic nie stuka ani nie puka, prowadzi się wzorowo, nigdzie nie znosi, hamuje równomiernie, nie warczy przy przyspieszaniu, turbina nie wykazuje objaw zmęczenia, pracuje równomiernie, nie ma wycieków a silnik pracuje równo! Wizualnie na karoserii widać kilka drobnych śladów użytkowania, które mogę przedstawić na foto lub w realu. Auto w ciągłej eksploatacji. Samochód posiada na wyposażeniu między innymi:
Dla Szczęśliwego Kupującego miła niespodzianka mocy, bo auto ma 209 KM. DODATKOWO: Odnowione przez serwis felgi R18 i opony letnie Uniroyal letnie - pierwszy sezon: 235/50/R18 97V. 12.12.2025: wymieniono kompletny rozrząd z pompą wody i oleje, filtry i płyny (FV VAT). OC ważne: 09/05/2026 Przegląd do: 10/03/2026 Poniżej kilka zdjęć a gdyby ktoś był zainteresowany to zapraszam po więcejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Radom i okolice. Cena to 27 900 PLN, ale członków tego forum, którzy wiedzą, że te pojazdy warte są swojej ceny przewiduje negocjacje ceny. niech znajdzie godnego właściciela. Tel. 724-339-829 Ostatnio edytowane przez Radomiano ; 20-01-2026 o 22:56 Powód: poprawki |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-09-2025
Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
|
"...w pełni bezwypadkowe..."
"06.2015: szkoda z OC sprawcy: zderzak tył - po najechaniu do wymiany i malowania; 09.2019: szkoda z AC: wjazd do garażu z rowerami na relingach: wg ASO M. Romanowski Radom - gdzie szkoda była likwidowana (posiadam kosztorys) - wymieniono: relingi, nakładki na relingi, podstawka anteny, spojler tylny." |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023
|
No rzeczywiście, wypadki pełną gębą...xD
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Bogumił
Model: KUGA MK1
Silnik: 2.0 TDCI Duratorq
Rocznik: 2012
|
Do Wszystkich ekspertów poddających, że moje auto nie jest w pełni bezwypadkowe:
Wypadek: To zdarzenie, w którym są osoby poszkodowane (ranni lub zabici). W kontekście technicznym często mówi się o wypadku, gdy uszkodzenia są na tyle poważne, że naruszona została geometria ramy lub konstrukcja nośna (np. podłużnice, słupki). W moim przypadku nie miało to miejsca więc auto jest słusznie nazwane bezwypadkowym a miało tylko 2 szkody na mieniu nie mające wpływu na kluczowe elementy pojazdu: Nie doszło bowiem do skrzywienia podłużnic. Nie wystrzeliły poduszki powietrzne. Nie naruszone zostały słupki (A, B lub C) lub próg (w stopniu wymagającym wycinania/spawania). a geometria zawieszenia nie zmieniła się Auto miało dwie szkody na mieniu, wiec jest: bezwypadkowe – bo struktura bezpieczeństwa jest nienaruszona. Nie jest bezstłuczkowe – ponieważ posiada historię napraw blacharsko-lakierniczych. Widzę, że niektórzy potrafią tylko krytykować. Typowe w Polsce. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|