![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Wymiana prawych przyciskow w poduszce na właściwe i zmiana w konfiguracji.
Masz to wyjasnione w temacie. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 29-12-2025
Model: Focus
Silnik: 1,6
Rocznik: 2014
|
Odgrzewam temat.
Domyślnie miałem zwykłą kierownicę bez tempomatu i dolnych multifunkcji. Chcąc założyć tempomat kupiłem kierownicę z zamontowanymi przyciskami tempomatu i dolnych multifunkcji. I tu pojawia się problem, bo górne przyciski po prosu przestały działać (radio ich nie widzi) a, dolne przejęły funkcje górnych. Tempomat został aktywowany i działa, wszystkie przyciski na kierownicy się podświetlają więc zakładam że wiązka jest ok. Pytanie czy jeśli wcześniej z prawej strony kierownicy miałem sterowanie multimediami tylko na górze, a teraz mam na przyciski na górze i na dole to muszę zaprogramować zmianę/upgrade przez forscan? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Kolego Pawelele12 - proszę nie wpisywać tego samego pytania we wszystkich możliwych wątkach
Jest to łamanie regulaminu forum i wpisy będą kasowane, bo to zaśmiecanie forum dla własnej wygody Arturek
|
|
|
#24 |
|
|
Spoko, czy jak założę nowy temat to będzie lepiej ? Sam w zasadzie nie wiem co powoduje problem w moim aucie, a tematy w których dodałem wpis w jakimś stopniu opierają się o możliwe rozwiazanie. Gdybym wiedział konkretnie co jest powodem problemu, to szukał bym konkretnego tematu, a że nie wiem to odzywam się w podobnych tematach (nie wszystkich możliwych).
Dzięki za upomnienie, teraz będę miał na uwadze. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009
|
Cytat:
Może nie będzie złym pomysłem, jak kolega opisze, co widzi na środku prawej manetki na poduszce, jaki ma system audio i ew. co ma wpisane w konfiguracji w pozycji wyboru przycisków na kole kierowniczym. Jako, że uruchomił tempomat, to problemu nie będzie. VIN także może pomóc. Przynajmniej nie trzeba będzie się domyślać jaki był punkt wyjściowy. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
|
Dzięki za zainteresowanie
VIN - WF0KXXGCBKEY09895 Fabrycznie miałem te przyciski - AM5T-14K147-CA - z „M” na środku, vol +/-, przewijanie <<\>> Przy wymianie kierownicy zamontowałem te przyciski ze strzałkami i „OK”. Podmieniałem z powrotem na fabryczne i też nie działało. Dolne przyciski działają a jest tam, głośność, przewijanie, odbieranie i odrzucanie połączeń oraz tylny przycisk z buźką - na dolnych wszystko działa jak należy. Odróżnia przewijanie <<\>> od odbierania i odrzucania połączeń |
|
|
|
|
|
#28 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
#21 tylko, albo AŻ tyle wystarczy żeby działało.
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009
|
Fakt, post #21. Trzeba było się nim zainspirować i nieco poszukać.
Ale namieszałeś. To jakiś Trend + bieda radio, bez zestawu głośnomówiącego i do tego założyłeś kierownicę z dwoma dolnym manetkami. Choć w tych klockach dużo nauki mam przed sobą, to myślę, że trzeba było założyć kierownicę tylko z manetką tempomatu, lub przed tempomatem warto było pomyśleć o zmianie audio na lepsze + zestaw głośnomówiący, bo większy z niego pożytek niż z tempomatu i jeszcze po zmianie radia siadłyby Ci jak ulał oryginalne czujniki parkowania, jak wisienka na torcie, a dobór kierownicy/manetek zostawić na później. Ustawiałeś może w konfiguracji dla prawej manetki "OK" na poduszce, Audio Buttons ... (nie pamiętam jak to jest obecnie ujęte w tłumaczeniu na polski), (03), bo z fabryki masz (02), czy tylko skupiłeś się na uruchomieniu tempomatu? Masz także świadomość, że tych prawych na poduszce są 3 rodzaje w zależności od zestawu audio? |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| focus , kierownica , sterowanie radiem |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|