![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::professional
![]() Imię: Sławek
Model: Focus 3 kombi
Silnik: 1.6 TDCi DV6C
Rocznik: 2012
|
Szczerze mówiąc to ja też nie zauważyłem u siebie takich objawów, a jeżdżę fordami ze 25 lat. Może dlatego, że nigdy nie zwracałem na to uwagi? Co prawda teraz to mój pierwszy ford z klimą i to na dodatek dwustrefową i automatyczną, ale tez nie zwróciłem na to uwagi. Zauważyłem inne rzeczy, ale takich anomalii nie. Dzisiaj nawet ustawiłem te 15,5st ale silnik chyba nie zdążył sie nagrzać ponad te 43st(wtedy u mnie ruszają wiatraki na full) no i teraz mi przypomniałeś o tym bo zapomniałem zwrócić uwagę. Natomiast ja mam zawsze ustawione pomiedzy 20 a 23st i nawet jak dalej jadę to nie rzuciło mi się że cos jest nie tak.
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
ford::professional
![]() Imię: Sławek
Model: Focus 3 kombi
Silnik: 1.6 TDCi DV6C
Rocznik: 2012
|
Ok. Przetestowałem.
Dane : Temp. zewn. -7° Temp. Wewnątrz-2° Temp. Silnika -6° Klima ustawiona 15.5° obie strefy , trybie auto. Silnik odpalony , przy ok20° zaczyna lecieć delikatne ciepło, (przy 30 czuć juz dobre cieplo) wentylatory pracują wolno i cicho. Po kilku kilometrach Silnik osiąga ok 60° , wentylatory dalej pracują wolno temperatura nawiewu lekko ciepła, tak pi razy oko 15° , temperatura Wewnątrz stabilizuje sie na 5°. Tu już nie wytrzymałem i zwiększyłem temp. Zadana na 20°. Wentylatory full, tempera.tura nawiewu ponad 40° i tak dopóki Wewnątrz nie zrobiło sie ponad 20°, wtedy wentylatory zwolniły i temp.nawiewu zmniejszyła sie do ok 20° |
|
|
|
|
|
#43 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-06-2023
Model: mk5
Silnik: 1.5
Rocznik: 2016
|
A ja z kolei przetestowałem tryb auto. Wprawdzie na jeździe po mieście ale generalnie tragedii z ciepłem nie było - klima zmieniała tempo pracy itd i wydawało mi się że jest ok. Zobaczę jeszcze jak będzie w trasie.
Z Twojego wpisu też wnioskuję że wszystko jest w takim razie ok Bardzo dziękuję za pomoc. |
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|