![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jacek
Model: Galaxy '14
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2014
|
Siemka
mam problem z nawiewem na stopy kierowcy. O ile sam nawiew działa w miarę poprawnie, to i tak marny jego efekt jak z okolic obudowy konsoli środkowej / okolic filtra powietrza wieje zimnem jak cholera. Wieje z mocą wentylatora nadmuchu. Po jego zgaszeniu - zero. wieje zimnym powietrzem z zewnątrz. Z kanału ciepłego powietrza leci normalnie ciepłe powietrze zgodnie z nastawami panelu klimatyzacji. Ale tego zimnego powietrza z boku jest zdecydowanie więcej. czy ktoś się spotkał z taką przypadlością? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jacek
Model: Galaxy '14
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2014
|
temat rozwiązany.
mechanik wymieniając filtr powietrza kabinowego nie przyłożył się do dopasowania klapki pokrywy filtra i przez szpary wiało zimnym powietrzem na nogi. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Robert
Model: Galaxy (WA6)
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
|
Witam,
Wieje zimnym powietrzem spod kolumny kierowniczej. Obojętnie na wybraną funkcję na panelu (nogi, przód, szyba) wieje zimnym powietrzem. Przy włączonej recyrkulacji wewnętrznej wieje trochę mniej. Wyłączenie nawiewu na nogi nie zmienia stanu. Zrobiłem reset panelu klimatronika (dwie strefy). Nie pokazało błędów. Forscan nie pokazuje błędów na module. Podczas zmiany strefy nawiewu słychać pracę klap, chociaż wydaję Mi się, że w jednym miejscu słychać głośniejszy przeskok. Dodatkowo po prawej stronie (pasażera) wszystko działa jak należy. Zmiana strefy działa. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|