![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: Mustang VI
Silnik: 3,7
Rocznik: 2015
|
jestem trochę znerwicowany bo na ciepłym silniku (gaz) jak odpalam to przez jakieś 20sek. obroty pływają od 250-1000 a potem się to stabilizuje, tzn trochę pływa, ale nie znacznie
ale czasem potrafi spaść na 500 obr zwłaszcza podczas jazdy jak się zatrzymam (światła). czasem potrafi zgasnąć jak podtczas jazdy z górki wrzucę na luz. wymieniłem świece na NGK 0005 TR5A-10 (opis z opakowania takie dostałem od sprzedawcy nie wiem czy są odpowiednie) gaz jest od niedawna zrobiłem na nim 1000 km słyszałem że trzeba teraz wyregulować myślicie że po regulacji to się uspokoi na benzynie też mi troszkę pływa ale prawie nie wyczuwalnie trzeba dobrze znać auto aby to zauważyć reszta jest ok samochodzik jeżdzi super i nie mam zastrzerzeń dzięki za odpowiedzi MKI 1,8 95 klima bez elektrycznie regulowanych szyb(dziwne)
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2012
|
na 99% to potrzeba regulacji. jesli nie pomoże t skoro to nowa inst. to masz gwarancje. i nie daj sobie kitu wciskac, że tak ma być. to autko musi śmigać na lpg.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 10-04-2004
Model: Focus IIFL
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2011
|
A czy przypadkiem nie będzie to wina zbyt ubogiej mieszanki ? Ja bym udał się na regulację gazu.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: Mustang VI
Silnik: 3,7
Rocznik: 2015
|
też tak myślę bo od kiedy trochę pada to mi się to nasila a słyszałem że LPG gorzej działa jak jest mokro większe prawdopodobieństwo że strzeli
dzięki za odpowiedzi MKI 1.8 95r LPG+Klima
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|