Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 28-10-2004, 17:20   #11
Pejsiak
ford::beginner

Domyślnie

Jeden koło filtra powietrza z prawej strony dzrugi z lewej i gdzie sie moze znajdowac puszka od tego alarmu

Pejsiak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-10-2004, 23:02   #12
mariusx
ford::advanced

Domyślnie

Tylko uważaj, to mogą byc czujniki z poduszek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 06-11-2004, 21:46   #13
ereres
ford::average

Model: MONDEO kombi
Silnik: 1.8 16V 125KM (92KW)
Rocznik: 2002
Domyślnie

witam!
Mam Mondeo rocznik 95 z centralnym zamkiem sterowanym z pilota na podczerwień. dodatkowo jest funkcja podwójnego ryglowania zamków. Nie wiem czy mam alarm fabryczny ale włączenie ryglowania ( i chyba włączenie alarmu) polega na przekręceniu, podczas zamykania, kluczyka najpierw na "otwórz" i przekręceniu w ciągu 3 sek. w pozycję "zamknij" Po tej operacji jeśli jest ryglowanie zamków i alarm kierunki powinny mignąć dwa razy i ewentualnie powinien pojawić się sygnał dzwiękowy. Co do położenia centralki alarmu i/lub centralnego zamka to u mnie znajduje sie to za schowkiem pasażera ( trzeba go wymontować) na puszce jest napisane cośtam, cośtam ALARM cośtam. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprawdzę to w instrukcji i jak nie zapomnę ... to dam znać
pozdrawiam
ereres
Stary 12-03-2005, 09:12   #14
HUCUŁ

Model: mondeo mk1
Silnik: 1,8 benzyna
Rocznik: 1993
Domyślnie

Crater....... widzę ,że jeżdzisz tym samym co ja t,zn. GHIA 1,8 16.v. Czy masz centralny z alarmem fabrycznym? Jeśli tak to jak to ustrojstwo sygnalizuje uzbrojenie sie alarmu?

Pozdro
HUCUŁ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-03-2005, 10:11   #15
crater

Model: Ford Focus Mk2, Kombi
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2008
Domyślnie

HUCUŁ, fabrycznego alarmu u siebie nie stwierdziłem, dołożyłem inny.
Stary 12-03-2005, 11:25   #16
pieciag

Domyślnie

Witam!

A ja pylam Mondkiem z '93r i mam alarm uzbrajany poprzez przekręcenie kluczyka w prawo i lewo bez jakiejkolwiek oznaki, że się uzbroił.

Pozdr.
pieciag jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-03-2005, 15:00   #17
HUCUŁ

Domyślnie

U mnie w prawo ii potem w lewo to uaktywnia sie podwójne ryglowanie. powinny sygnalizować to 4 krótkie sygnały dźwi ekowe lub 2 piknięcia kierunkowskazów
Jeżeli przkręcasz tylko w prawo to uruchamiasz centralny (bez ryglowania) i jeżeli masz jednocześnie alarm. Sygnalizuje to jednym pyknięciem kierunkowskazów
Stary 16-03-2005, 12:25   #18
devil511

Model: Ford mondeo
Silnik: 1.6
Domyślnie

hmmm.pewnie nic nie pomoge,ale u mnie (mondeo 93 rocznik) tez nie zaobserwoalem obecnosci alarmu.samochod jest z niemiec.mam centralny z ryglowaniem.rygloawanie jest sygnalizowane sygnalem dzwiekowym-migacze nie mrugaja.wskazywalo by to na brak alarmu!???.
wyposazenie:centralny zamek z ryglowaniem ,szyberdach,abs,wspomaganie kierownicy,poduszka powietrzna kierowcy,dzielona tylna kanapa!!
devil511 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-03-2005, 14:30   #19
HUCUŁ

Domyślnie

Niekoniecznie. W MK I nie było obcji z migaczami w standadzie. Można to sobie ponoć prosto zrobić wstawiajac w odpowiednie miejsca przekaźniki.
Czy, masz alarm , czy nie powinno świadczyć zachowanie sie diody przy zegarku. ona powinna sygnalizować uzbrojenie i rozbrojenie alarmu. Jeżeli sie nie świeci to najprościej sprawdzić trzeba czy pod maską w okolicy prawego leflektora masz typowy wyłacznik krańcowy działąjacy pod naciskiem maski. Jeśli jest to na pewno masz alarm ,który może z jakiś powodów sie nie uzbrajać. Podobnie zresztą jak u mnie.
Jeszcze jedno: jeśli masz centralny i podwójne ryglowanie to napewno masz również centralle alarmową poniewaz obudwie te sprawy obsługuje jeden modół. Niestety może brakować ipozostałych elementów systemu alarmowego.
Cytat:
Napisał devil511
migacze nie mrugaja.wskazywalo by to na brak alarmu!???.
Stary 17-03-2005, 14:50   #20
waldezk

Imię: Waldek
Model: Mondeo MkI
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 1994
Domyślnie

Cytat:
Napisał HUCUŁ
... Jeszcze jedno: jeśli masz centralny i podwójne ryglowanie to napewno masz również centralle alarmową poniewaz obudwie te sprawy obsługuje jeden modół. Niestety może brakować pozostałych elementów systemu alarmowego ...
No właśnie ja tak mam, podwójne ryglowanie, migają migacze ale brak czujnika pod klapą.
Koło lewego reflektora mam za to gniazdo na przewodzie z dwoma "dziurami" bodajże, może to być od czujnika ??

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania