Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-03-2005, 16:03   #21
HUCUŁ
ford::beginner

Model: mondeo mk1
Silnik: 1,8 benzyna
Rocznik: 1993
Domyślnie

Z tego co wiem to czujnik powinien znajdować w okolicy prawego leflektora jak siedzisz z kierownica sa tam trzy lub cztery gnazda . ale które do czego nie wiem. trzeba by mnieć oryginalnu wyłacznik
Pozdro.

HUCUŁ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-03-2005, 06:57   #22
devil511
ford::average

Model: Ford mondeo
Silnik: 1.6
Domyślnie

hmmm.to pewnie jest tak jak mowi "hucol".sprawdzalem i nie ma u mnie tej krancowki pod maska silnika.sa jakies gniazda wolne-tak jak to opisuje "waldezk".ale do czego???nie mam pojecia.wystepuja one w paru miejscach.
wyposazenie:centralny zamek z ryglowaniem ,szyberdach,abs,wspomaganie kierownicy,poduszka powietrzna kierowcy,dzielona tylna kanapa!!
devil511 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-03-2005, 07:38   #23
waldezk
ford::advanced

Imię: Waldek
Model: Mondeo MkI
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 1994
Domyślnie

A oto fotki tego złącza przy prawej lampie (od strony pasażera Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
Złączke przekręciłem "dziurami" do góry co by lepiej fotke zrobić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 18-03-2005, 07:48   #24
noski

Domyślnie

Cytat:
Napisał waldezk
Złączke przekręciłem "dziurami" do góry co by lepiej fotke zrobić
mam to samo...alarm się nie uzbrajał
włożyłem zworkę w to złącze ( kawałek drutu który zamyka obieg)
centralka dostała sygnał że krańcówka się "domyka" i teraz przy wszystkich zamkniętych drzwiach alaram się uaktywnia....nie chroni jednak maski z tą oszukaną krańcówką. nadal nie działa podwójne ryglowanie, nie ma sygnałów dzwiękowych i świetlnych przy załączaniu.czerwona dioda daje poprawne sygnały

pozdrawiam
noski jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-03-2005, 08:05   #25
devil511

Domyślnie

hmmm.pytanie do noskiego:
-z ktorego roku masz mondeo?
-po czym poznajesz ze alarm sie uaktywnia?
-co rozumiesz pod haslem"dioda daje poprawne sygnaly"??
wyposazenie:centralny zamek z ryglowaniem ,szyberdach,abs,wspomaganie kierownicy,poduszka powietrzna kierowcy,dzielona tylna kanapa!!
Stary 18-03-2005, 08:46   #26
waldezk

Imię: Waldek
Model: Mondeo MkI
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 1994
Domyślnie

Pytanie do osób z oryginalną krańcówką, czy macie ją podłączoną do złącza na fotkach ??
Jakoś nie chce zwory zakładać bez 100% pewności.
Stary 18-03-2005, 08:53   #27
devil511

Domyślnie

no ja tez nie bardzo chcialbym zakladac tej zwory bez pewnosci ze jest jest ona od alarmu.
Stary 18-03-2005, 12:42   #28
Mondzio

Imię: KRZYSIEK
Model: mondeo mk4
Silnik: 2TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie

Cytat:
hmmm.to pewnie jest tak jak mowi "hucol".sprawdzalem i nie ma u mnie tej krancowki pod maska silnika.sa jakies gniazda wolne-tak jak to opisuje "waldezk".ale do czego???nie mam pojecia.wystepuja one w paru miejscach.

w jakich jeszcze miejscach znalazles te gniazda??
ja kiedys dawno wypatrzylem ten obok wlewu plynu do spryskiwacza ale tez nie wiedzialem do czego to sluzyi nikt mi nie potrafil odpowiedziec.
Sprawdz czy w bagazniku na lewym blotniku masz syrene ( trzeba zdjac okladzine i zajrzec pod nia) jesli masz syrene to poszukaj na stronie Mireza co nalezy posprawdzac aby zaczal dzialac alarm bo jesli masz syrene tzn ze masz alarm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja niestety mam tam pusto, ale rowniez mam modul z alarmem (ten za schowkiem pasazera) jak juz bedzie ladna pogoda bede z tym walczyl zeby go uruchomic - brakujace krancowki, syrena..... i sam nie wiem co jeszcze.

pieciag - pytanie jeszcze jedno odnosnie krancowki - jak wyglada oryginalna krancowka do monitorowania otwarcia maski? czy zwiera do masy czy tez dziala poprzez zwarcie obydwu przewodow do wtyczki - taki wlacznik. Jak poradziles sobie ze swoim problemem z nie zawsze dzialajaca krancowka?

Koledzy pomozmy sobie w rozszyfrowaniu zamyslow "oszczednych" konstruktorow Forda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pzdr
Stary 18-03-2005, 13:29   #29
devil511

Domyślnie

sprawdze czy mam te syrene i dam znac.a tych gniazd jest ze 3.jedno kolo filtra kabinowego (oczywiscie pod maska).drugie wlsnie kolo pojemnika na plyn do spryskiwaczy.rozmieszczenia pozostalych nie pamietam.postaram sie sprawdzic.
Stary 18-03-2005, 13:41   #30
Mondzio

Imię: KRZYSIEK
Model: mondeo mk4
Silnik: 2TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie

kolo filtra kabinowego pod maska sa t3 wtyki
- podwojna do podlaczenia kompa FDS 2000
- potrojna do sprawdzania kompa(np za pomoca diody)
- podwojna z szara zatyczka - do ustawiania liczby oktanowej w zaleznosci od stosowanego paliwa.

Daj znac co jeszcze wynajdziesz i ile masz wtyk w drzwiach oraz ile przewodow jest tam rzeczywiscie puszczonych ( po rozpieciu wtyk i sciagnieciu gumki to dobrze widac)

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania