![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 | |||
|
ford::advanced
![]() Imię: Waldek
Model: Mondeo MkI
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 1994
|
Mondzio,
Cytat:
jak wyciągnołem wtyczke a z centralki to rozrusznik nie zakręcił. Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#42 | ||
|
![]() Imię: KRZYSIEK
Model: mondeo mk4
Silnik: 2TDCI
Rocznik: 2008
|
Cytat:
slowo "zaplon" zasugerowal mi przekaznik R16 co dodatkowo zasugerowalo ze baaardzo dokladnie sprawdziles co sie dzieje w samochodzie podczas dzialania alarmu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dobrze miec w braci forumowej tak dociekliwa osobe Cytat:
|
|
|
|
#43 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 23-02-2005
Model: mondeo mk1
Silnik: 1,8 benzyna
Rocznik: 1993
|
Pieciąg! Odpowiedź dla ciebie.
Przełaczajjąc krańcówke pod maska 8 razy w ciągu ok. 10 sekund, wchodzisz w tryb serwisowy systemu zabezpieczenia wozu.W trybie tym jest możliwosc zdiagnozowania nieprawidłowosci w tym układzie. Wejście w tryb sygnalizowane jest świeceniem diody przy zegarku światłem ciagłym i pojawieniem się dwóch lub trzech( w zależnosci czy masz czujki wewnatrz pojazdu, czy tylko na obwodziie) krótkich sygnałów dźwiękowych. po 20 sek. automatycznie wychodzi z testu. |
|
|
|
|
|
#44 |
|
|
Mondzio, gniazdko znalazłem, zwykłe pojedyńcze samochodowe, kolor i przewód sie zgadza, sprawdziłem przejście miernikiem, 4 noga wtyczka A.
Zwarłem też do masy 25 noge z wtyczki B co idzie do [lock isolator switch - w załączniku powyżej - który niewiadomo gdzie jest], więc teraz juz mam wszystkie wejścia czujników na masie, i d...a, jak ściągnołem zwore z gniazdka koło spryskiwacza to nie było napięcia na syrenie, podłączyłem tam miernik, czyli wychodzi na to że alarm sie nie uzbroił. Możliwe że jednak brakuje tych ultradźwięków albo, alarm nie jest zaprogramowany z jakiś innych powodów, i jest nie aktywny, działa tylko 2 look. Na schemacie jest jeszcze coś takiego (2 sztuli) jak [Set/Reset Switch LH i RH], nie wiem co to może być i gdzie to jest. Z tych wszystkich małych prób wynika to, że jednak alarmu org. nie da rady aktywować bez uzupełnienia wszystkich podzespołów, i pozostaje spięcie z centralką innego alarmu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale moge się mylić.
|
|
|
#45 | ||
|
![]() Imię: KRZYSIEK
Model: mondeo mk4
Silnik: 2TDCI
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Cytat:
Widze ze u Ciebie poszczegolne skladniki jako tako daja o sobie znac (np. sygnal od radia) ale calosc nie zaskakuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Mysle ze nalezy cos jeszcze zrobic z tymi czujkami ultradzwiekowymi. Sa opcja ale wowczas moze trzeba jakos polaczyc ich wyjscia przy centralce zeby dawalo to odpowiedni sygnal. Nie wiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Mysle ze to nie kwestia programowania. Ciekawe ile kosztuja te czujniki w uzywce?!?! Czy ten kabel od alarmu radia byl u Ciebie we wtyczce do odbiornika czy wygrzebales go przy centralce? Trzymam kciuki i jeszcze nad tym pomysle Pzdr
|
|
|
|
#46 |
|
|
Mondzio, to musze jeszcze poszukać tego gniazda dokładnie, narazie spiąłem na krótko przy wtyczce w centralce, tak kabel był w kostce ale tera wisi luźno, bo mam radio na ISO (nowa kostka).
|
|
|
#47 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-01-2005
Model: Focus II
Silnik: 1,6 Duratec
Rocznik: 2007
|
Cześć!
Z wypiekami natwarzy śledzę wasze rozważania.... U mnie poprzedni właściciel "wywalił?" alarm fabryczny(właściwie to nawet nie wiem czy faktycznie miał ten alarm bo np. czujnikai (o którym piszecie) pod maska nie mam - znalazłem sam styk przy reflektorze) i wstawił coś innego. Ale z ciekawości próbowałem przejść procedurę testową wg. Mireza (problem z podwójnym ryglowaniem z klucza- obustronnie)i tu porażka. Nie chciał zaświecić diody mimo że jednymi i drugimi drzwiami próbowałem... Już miałem dosyć gdy przypadkowo otworzyłem tylne drzwi...i miga. Oczywistym jest ze cos nie gra w przednich drzwiach - ale w obu na raz? I to jeszcze z pilota podwójne ryglowanie działa.... hmmm. Czyżby coś nie tak z obwodem? Kabelek któryś nie styka w centralce? Które kable w centralce sa od 2*ryglowania, rozpiąć je i spiąć nie zawadzi pozdro ex
|
|
|
#48 | |
|
|
ex-runner,
Cytat:
|
|
|
|
#49 | ||
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-01-2005
Model: Focus II
Silnik: 1,6 Duratec
Rocznik: 2007
|
Cytat:
Cytat:
(troche trwało zanim sam doszedłem że cieknie i skąd cieknie) <mało casu kruca fuks mało casu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. > A dobry elektryk do forda we wrocku? ("carosa" już znam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , ale może jeszcze gdzieś?) pozdro ex
|
|
|
|
#50 |
|
|
ex-runner, to czekaj z pilota 2look ci chodzi a z kluczyka nie ??
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|