![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-01-2005
Model: Focus II
Silnik: 1,6 Duratec
Rocznik: 2007
|
o to chodzi ze 2 lock chodzi i nie chodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (pilot działa ale kluczyk pał.....)
czyli jezeli nie centralka to grzebanie w zamku i szukanie styku odpowiedzialnego za 2lock - uruchomienie z kluczyka ryglowania - zastanawia mnie tylko ze z obu stron nie działa -u mireza szukałem i wychodzi ze jakis przełacznik w drzwiach nie daje sygnału Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdro ex
|
|
|
#52 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Waldek
Model: Mondeo MkI
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 1994
|
Rozgryzłem wszystkie czujniki, krańcówki itp., nie odkrywałem tylko słupków przy podłodze co by sprawdzic dokąd mam doprowadzone przewody do ultradźwięków, no i wnisek mam prawdopodobnie w jakimś stopniu uszkodzoną centralke Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tak mi się wydaje, nie wchodzi nawet w tryb serwisowy, po świętach wykręce ją z auta i wezme na stół na przyrządy, to może sie coś wyjaśni, na dzień dzisiejszy, alarmu brak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., 2look działa, i pozostaje tylko dołorzyć inny.
|
|
|
#53 |
|
|
A sprawdzałeś czy nie jest tak jak u mnie? - otwórz/zamknij drzwi TYLNE z 8 razy szybko i zobacz czy nie mignie dioda albo kierunki - gdyby nie było ciemno za pierwszym razem bym tego nie zauważył. Czy w kombiaku kalpa tez powinna dawać sygnał (1 mignięcie na otw/zamk)
pozdro ex
|
|
|
#54 |
|
|
ex-runner, no właśnie nie daje żadnego znaku, w teście mireza stoi, że 8x każdym wyłącznikiem czy to drzwi czy klapy powodują wejście w tryb serwisowy, a u mnie głucho Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., ja odpale na zasilanie stacyjke, to dioda przy zegarku zapala sie na 5s i gaśnie, czyli niby wsio ok, ale d...a, po świętach jak pisałem może na spokojnie jeszcze raz posprawdzam wszystko.
|
|
|
#55 |
|
|
Nie ma co się martwić bo u mireza stoi jak byk: "nawet gdy nie wejdzie w tryb serwisowy może być w pełni sprawny"
Wesołych Świąt ex ps. u mnie juz za szóstym razem miga i wchodzi w tryb serwisowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. taki wynalazek ot co...
|
|
|
#56 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-11-2004
|
Może wystarczy tylko przeciścić krańcówki od klapy. Być może zaśniedziały. U mnie tak było. Albo przeczyścić kontaktem lub wd40 złącza w module centralnym.
|
|
|
#57 |
|
|
Heh, po świętach wykręce i sprawdze na spokojnie,
a Wszystkim życzę Wesołych Świąt !! [ Dodano: 2005-03-30, 13:07 ] Witam po świętach, mam do was pytanie, jakie macie oznaczenie na centralce pod napisem [CONTR ASY-R/CONTR LK & ALARM SYS MN] ?? ja mam CL DL RC, co ze skrutów by sugerowało że ten moduł jest jednak bez alarmu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. CL-centralny, DL to 2look, a RC remote control - którego w zamkach nie mam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a i jeszcze w numerze centralki 2 ostanie litery mogą być różne ja mam EC, niewiem czy one są ważne, ale widziałem centralke chyba z literkami GB.
|
|
|
#58 |
|
|
Witam po świętach,
nowy wątek bo jakoś się przez święta temat uśpił i znika w dalszych stronach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. odpowiadajcie może w wątku: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] jakie macie oznaczenie na centralce pod napisem [CONTR ASY-R/CONTR LK & ALARM SYS MN] ??
|
|
|
#59 |
|
![]() Imię: KRZYSIEK
Model: mondeo mk4
Silnik: 2TDCI
Rocznik: 2008
|
Witam,
nie bylo mnie jakis czas i widze ze sporo mnie ominelo. Dzisiaj dorwalem sie na chwile do neta i zglaszam obecnosc. Rowniez przetrzepalem swoj samochod tak jak waldezk i niestety doszedlem do takich samych wnioskow Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tzn: ten modul rzeczywiscie nieposiada alarmu. Nie mam teraz mozliwosci sprawdzenia jaka mam symbolike na obudowie modulu ale kiedy pokazalem go w gosciowi z serwisu to dowiedzialem sie ze mam CL, DL i RL - ktorego tez nie mam w zamkach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niestety nie dowiedzialem sie jakie moduly posiadaja alarm. Zalatwie to przy nastepnej okazji. W ABSCAR w Wawie gosc powiedzial mi ze mozna go przeprogramowac ale aby tego dokonac nalezy przejsc procedure autoryzacji a wiec w gre wchodzi tylko serwis. Z powyzszego wynika ze moje nadzieje na uruchomienie tego alarmu jednak okazaly sie plonne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Symbol podam przy nastepnej okazji. Jednoczesnie dolaczam sie do prosby waldezk'a do uzytkownikow ktorzy maja w swoich furkach fabryczny alarm na 100% aby podali jakie jest jego oznaczenie!! Pzdr
|
|
|
#60 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 23-02-2005
Model: mondeo mk1
Silnik: 1,8 benzyna
Rocznik: 1993
|
jakie macie oznaczenie na centralce pod napisem
[CONTR ASY-R/CONTR LK & ALARM SYS MN] ?? [/quote] U mnie podobnie jak u waldezak: CL.DL. RC. Czy to oznaczałoby , że modół nie obsługuje allarmu? [quote] |
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|