Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-04-2005, 06:53   #91
Mondzio
ford::advanced

Imię: KRZYSIEK
Model: mondeo mk4
Silnik: 2TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie

NO I ZNOWU NERWY.
Wczoraj chcialem podlaczyc na probe czujki ultradzwiekowe i.... nie ma gniazdek. Wiec zaczalem kopac w podsufitce a tam nic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No to od strony modulu. W koncu doszedlem ze kable prowadzone sa po progu, pod siedzeniami na strone kierowcy i w poblizu skrzynki z bezpiecznikami na samym slupku jest gniazdo a wnim nic - okazalo sie ze nie mam wiazki poprowadzonej do slupkow Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. w kazdym razie czujki dzialaly po podlaczeniu na krotko.

Odnosnie napiec nie mialem czasu sprawdzic poniewaz zajalem sie tymi kablami. ale podejrzewam ze na silnikach gdzies musi byc 12V w stanie zamkniecia i rowniez w stanie otwarcia. Nie ma innego wyjscia. TYm zajme sie pozniej. Moze zamiast ultradzwiekow podlacze tylko wstrzasowke. Na razie musze od tego odpoczac. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pzdr

Stary 12-04-2005, 07:06   #92
devil511
ford::average

Model: Ford mondeo
Silnik: 1.6
Rocznik: 1993
Domyślnie

no wczoraj troche pogrzebałem u siebie w fordzie.i tak :
-na centralce mam oznaczenie 93BG 15K600EB(CL DL RC) wiec jak sprawdzilem W JAKIMS POSCIE WCZESNIEJ nie mam alarmu.
-nie znalazlem tez "syreny" w bagazniku.
wiec lipa,alarma fabrycznego brak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wyposazenie:centralny zamek z ryglowaniem ,szyberdach,abs,wspomaganie kierownicy,poduszka powietrzna kierowcy,dzielona tylna kanapa!!
devil511 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-04-2005, 07:08   #93
waldezk

Imię: Waldek
Model: Mondeo MkI
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 1994
Domyślnie

Mondzio, hehe racja zostawienie tematu na jakiś czas dobrze tematowi czasem robi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wstrząsówki nie podłączysz w miejsce ultradźwięków, wg mnie zamiast nich sie nie da, do każdego czujnika osobno dochodzą 4 linie + masa wspólna dla lewego i prawego.
Można by podpiąć się seregowo z krańcówką pod maske lub pod bagażnik, jeżeli tylko wstrząsówka na wyjściu alarmowym przerywała by obwód masy, jak dawała by + lub mase, no to przekaźnik dodatkowy.

[ Dodano: 2005-04-12, 07:14 ]
devil511, masz taką samą centralkę jak ja, nie pozostaje ci nic innego jak dokupić alarm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., lub szukać centralki z alarmem.
Stary 12-04-2005, 07:21   #94
Mondzio

Domyślnie

Cytat:
Napisał waldezk
Można by podpiąć się seregowo z krańcówką pod maske lub pod bagażnik, jeżeli tylko wstrząsówka na wyjściu alarmowym przerywała by obwód masy, jak dawała by + lub mase, no to przekaźnik dodatkowy.

Tak wlasnie chce zrobic , ale potrzebne mi napiecie po zamknieciu drzwi ze wzgledu na to ze nie chce caly czas obciazac przekaznikiem wstrzasowki ( daje "-" po zadzialaniu wiec musi byc z przekaznikiem) A wlacze ja rownolegle z wyl np tym pod maska.
Stary 12-04-2005, 08:08   #95
waldezk

Domyślnie

Mondzio, SZEREGOWO !!!!!!!
Stary 12-04-2005, 08:20   #96
Mondzio

Domyślnie

no to nie bedzie dobrze
jesli szeregowo to wowczas ktos bedzie musial otworzyc maske i potrzasnac samochodem ( w sumie mozliwe) ,
ale ja wole zeby samo porzadne potrzasniecie wlaczylo alarm - wtedy rownolegle. Czujnik ma regulacje czulosci zadzialania wiec da sie go wyregulowac zeby wszystko nie glupialo - sprawdzone.
Stary 12-04-2005, 08:24   #97
RKEMOR
ford::beginner

Model: MONDEO i
Silnik: 1,6
Rocznik: 1996
Domyślnie

A ja mam taką puszkę:
93BG 15K600 EC
CONTR ASY-R / CONTR LK & ALARM SYS MN
CL DL RC

Według tego co zamiescił Sławko nie ma alarmu( no i ja u siebie fizycznie tez nie mam), a tu niby jest...
Ma ktoś z Was taką centralkę i alarm?
Stary 12-04-2005, 08:25   #98
waldezk

Domyślnie

Mondzio, szeregowo, otwarcie któregokolwiek przerywa obwód masy i aktywuje alarm, jak podłączysz równolegle to nic nie da, otworzysz jeden a drugi i tak będzie zwierał linie do masy i alarmu nie będzie.

[ Dodano: 2005-04-12, 08:28 ]
RKEMOR, ja mam taką, poczytaj wcześniej, ta centralka nie ma alarmu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 12-04-2005, 08:29   #99
Mondzio

Domyślnie

Cytat:
Napisał waldezk
Mondzio, szeregowo, otwarcie któregokolwiek przerywa obwód masy i aktywuje alarm, jak podłączysz równolegle to nic nie da, otworzysz jeden a drugi i tak będzie zwierał linie do masy i alarmu nie będzie.
no tak - rzeczywiscie musze od tematu odpoczac. Przeciez to jest zwierane do masy - ale jestem zakrecony .
Masz racje z tym szeregowym polaczeniem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
DZIEKI za naprowadzenie

PS. znikam na jakis czas z tematem alarmu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.:

( moze na godzinke albo dwie ) hehe
Stary 12-04-2005, 23:26   #100
cineeek
ford::amateur

Model: Passat/Alhambra
Silnik: 1.8T/1,9 TDI
Rocznik: 1998/2001
Domyślnie

Witam
Czy ktoś się orientuje, jaki alarm można zalożyć żeby obsługiwał podwójne ryglowanie ??
Mam ryglowanie z kluczyka i chciałbym też mieć z pilota - ale nie wiem jaki alarm to obsłuży. Czy musi być sygnał dłuższy czy to muszą być dwa osobne ?? A moze wystarczy podać dwa sygnały - tzn najpierw zamknąc na pilocie i jednocześnie otworzyć. nie znam się na tym, ale czy jeżeli wepnę zwykły alarm w moduł sterowania centralnym zamkiem w to miejsce w ktore sie wpina przy sterowaniu z fabrycznego kluczyka to ma to szanse powodzenia ??
cineeek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania