Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-07-2005, 06:26   #11
Pzy
ford::professional

Domyślnie

Cytat:
Napisał mayol
Gdzie? Co? Jak? Ile kosztują lampki? Jak się je montuje? Rzuć jakimiś szczegółam - niedoświetlenie kabiny w MKIII to coś co mnie strasznie wkurza... (szczególnie w porównaniu z np. Laguną która ma 8 lampek w standardzie...)
Ejże, czy Wy korzystacie czasem z archiwum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Temat lampek doświetlających podłogę z przodu był poruszany już chyba z tysiąc razy...

jednak miło wspominam wspólne chwile z moim Mondkiem
i 120.000 km, które wspólnie przemierzyliśmy...
Pzy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-07-2005, 09:31   #12
mayol
ford::average

Imię: Tomasz
Model: Transit Connect
Silnik: 2.0 TD
Rocznik: 2014
Domyślnie

Cytat:
Napisał Pzy
Ejże, czy Wy korzystacie czasem z archiwum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Temat lampek doświetlających podłogę z przodu był poruszany już chyba z tysiąc razy...

Wiesz, jakoś leniwy jestem. Nie lubię szukać w archiwum. A dlaczego? Bo prościej jest poprosić kogoś aby raz jeszcze opisał problem. Tym bardziej że ktoś może nie mieć świadomości że kiedyś pojawiły się już wypowiedzi na interesujacy go temat. Czytam forum od pół roku i nie przypomniam sobie aby temat lampek doświetlających podłogę z przodu auta kiedykolwiek zaistniał. Ale może się mylę. Zastanawia mnie czym jest podyktowane odsyłanie do archiwum? Kiedyś w czasach modemu może miało to znaczenie, aby nie generować zbędnego ruchu. A dziś? A dziś warto choćby link do postu podać lub raz jeszcze przypomnieć temat w pełnej formie. Tak właśnie myślę. Nic to, chcąc nie chcąc muszę szukać... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
M.
mayol jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-07-2005, 09:54   #13
Slawko

Domyślnie

Cytat:
Napisał mayol
Zastanawia mnie czym jest podyktowane odsyłanie do archiwum? Kiedyś w czasach modemu może miało to znaczenie, aby nie generować zbędnego ruchu. A dziś?
Dziś też ludzie korzystaja z modemu. Pozatym w pewnym momencie robi sie kilka(naście) takich samych tematów a w każdym temacie są jakieś podwątki. Idąc Twoim sposobem myślenia, to wszystkie posty np. z przed miesiąca i wcześniejsze kasować. Tym sposobem zbedne staje sie forum, wystarczy chat i na bieżąco pytać się, Tylko kto Ci bedzie odpowiadał? Ciekawe co bys powiedział i jak byś zareagował jakby co chwila się Ciebie ktos pytał o to samo.
Pozatym miejsce na serwerze kosztuje. Czy Ty u siebie w kompie na dysku tez masz po kilkanaście programów (plików) takich samych w różnych miejscach? Bo przecież po co szukać na dysku jak można ściągnąć od nowa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-07-2005, 12:44   #14
Pzy

Domyślnie

Cytat:
Napisał mayol
Ale ok, za Twoją namową szukałem w archiwum, ale nie znalazłem. Najpierw uzyskałem 3502 wyniki, potem 1385, potem 2. Niestety żaden nie odpowiadał na moje pytanie.
No widzisz, nie taki diabeł straszny z tym szukaniem. Pierwsze koty za płoty masz już za sobą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Kwestia żaróweczek oświetlających nogi była faktycznie wielokrotnie wałkowana, [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] w którym kolega Carlosz wyjaśnia kwestię.

A co najciekawsze - brałeś udział w tamtej dyskusji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 17-07-2005, 13:29   #15
Pzy

Domyślnie

Cytat:
Napisał Bauma
Pzy a tak przy okazji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mam podobne pytanie bo tez odnosnie oswietlenia ale dokladnie to chodzi mi o wytrzymalosc kabli tzn tez narzekam na oswietlenie w mondziu i chce zalozyc neon albo listwe diodowa i podlaczyc do lampki na suficie. oczywiscie z tej lampki wywale zarowke tylko czy kable to wytrzymaja bo ta listwa czy neon napewno mocniejsza jest niz 10W a taka mam tam zaroweczke a chce podlaczyc wlasnie do tej lampi zeby ten neonik sie zapalal tak jak lampka czyli np przy otwieraniu drzwi?

moge podlaczyc pod jedna lampe 2 neony albo 2 listwy? w bagazniku to samo bym chcial zrobic

kiepski ze mnie elektryk dlatego sie pytam wole nie spalic przewodow Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Diody spokojnie możesz podłączyć bez obawy o instalację. W [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] znajdziesz trochę technicznych dywagacji na podobny temat.
Przy czym, jeśli masz zamiar zrobić sobie "świecącą listwę" to lepiej będzie jak połączysz diody w szereg (10 albo 11 diod, pamiętając oczywiście o ich odpowiedniej polaryzacji) i pominiesz rezystor.
Gdybyś chciał połączyć diody równolegle (każdą wyposażając w rezystor obniżający napięcie) to będziesz miał większy pobór mocy takiego układu (o sumę strat mocy na każdym z rezystorów).
Możesz też oczywiście zastosować >kombinacje< Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mieszane, np. 5 diod szeregowo z rezystorem (oczywiście o odpowiednio mniejszej rezystancji niż dla jednej diody), itp.
Stary 17-07-2005, 14:40   #16
Pzy

Domyślnie

Cytat:
Napisał Bauma
o ja!!! i tak nic z tego nie czaje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. chyba bede musial zlecic fuche elektrykowi chyba ze te np listwy diodowe z allegro sa juz gotowe do montazu i mi tylko pozostanie je kupic i podlaczyc kabelki???

P.S. dzieki za fatyge
Jeśli masz na myśli [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] to bez problemu podłączysz to samodzielnie.
Tylko zamów sobie wersję na napięcie 12 V - będziesz musiał podłączyć jedynie dwa przewody (możesz je podłączyć równolegle pod zasilanie którejś z lampek oświetlenia wnętrza)...
O wytrzymałość przewodów nie musisz się obawiać - taka "listwa diodowa" pobiera z reguły nie więcej jak 1 W mocy, więc zamiast żarówki 10 W możesz podłaczyć sobie kilka takich "listew"...
Stary 17-07-2005, 23:22   #17
Alupin

Domyślnie

Heja moi drodzy

A ja mam dziwny numer z centralnym zamkiem:

Włączam silnik i naciskam zamykanie drzwi ( pod klamką wewnętrzną ), centralny zamek mi się blokuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

i tak działa kilka razy ( po odpalieniu stacyjki ) , a po jakimś czasie przestaje ..

Wyczaiłem że chyba ma to związek z pilotem w kluczyku i chyba funkcją domykania zamków..

Ale nie w iem co i jak..

Czy ktoś miał taki przypadek??

Druga sprawa

Na konsoli centralnej jest przycisk otwierania bagażnika ( chyba ) - mam kombi i nie działa
Działa mi tylko otwieranie z pilota ( 2 razy musze nacisnąć ) , oraz jak uda mi się urochomić w/w. opcję z drzwiami, to wtedy mogę otworzyć klapę bagażnika przyciskiem na klapie/..

Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem??

W serwisie proponują mi wymianę komputera sterującego centralnym zamkiem,..
Alupin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-07-2005, 09:57   #18
Pzy

Domyślnie

Cytat:
Napisał Alupin
W serwisie proponują mi wymianę komputera sterującego centralnym zamkiem,..
...czyli tzw. modułu GEM, który obsługuje m.in. centralny zamek.
Najlepiej byłoby, gdybyś "testowo" podmienił GEM-a i sprawdził czy na podmienionym objawy będą takie same czy inne - wtedy będziesz miał stuprocentową pewność czy GEM jest przyczyną.
Ostatecznie można zlecić taką >testową< podmianę ASO, ale pewnie trochę sobie zażyczą za taka usługę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
GEM znajduje się z tyłu za schowkiem i ma postać takiego czarnego "klocuszka", do którego dochodzi 4 czy 5 wiązek przewodów zakończonych szybkołączącymi kostkami. Jego podmiana to minuta pracy, więc żadna filozofia...
Stary 20-07-2005, 14:52   #19
Therion

Domyślnie

:twisted: Ale macie wymagania! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

No dobrze, oto znaczenie etapów testu:

podaję jak na tacy Zestaw wskaźników - test własny

kliknijcie na tipsy a później na test własny.

Zauważcie że autor na swojej stronie zamieścił jeszcze parę przydatnych informacji oraz bardzo dobre zdjęcia.

Przy okazji - pozdrawiam go!
Therion jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-07-2005, 20:02   #20
Therion

Domyślnie

Znalazlem jeszcze coś takiego:

Tryb testu własnego zespołu audio

WŁĄCZ zespół audio. Naciśnij i przytrzymaj wciśnięte jednocześnie przyciski 3 i 6 zaprogramowanych stacji radiowych, aż zespół audio wejdzie w Tryb testu własnego.

1, Sprawdzenie zakresu UKF.
2, Informacje o ruchu drogowym.
3.Sprawdź obwód lewego przedniego głośnika.
4. Sprawdź obwód prawego przedniego głośnika.
5. Sprawdź obwód lewego tylnego głośnika.
6. Sprawdź obwód prawego tylnego głośnika.
7, Sprawdź komunikację z automatycznym zmieniaczem płyt CD (jeśli jest) lub wewnętrznym zmieniaczem płyt CD.
Therion jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania