![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#211 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-08-2005
|
ogolnie to nie tutaj te zale i smutki ale jak najbardziej napewno wsyzscy sie zgodza. ja w wawie tankuje teraz od jakiegos czasu za 2,17 i jak kiedys butle dmuchalem za 36zl teraz zostawiam prawie 50 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. co zorbic. pokiludzie nie wyjda na ulice nic sie nie zmieni ale to tak abstrac***ac od tematu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#212 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 25-06-2004
Model: fazer 1000, mondeo mk3 ghia
Silnik: 1.0, 2.0 TDCi
Rocznik: 2004, 2005
|
hmmm... caltyc czas sie przekonuje do tego blosa, chyba musze go poprostu kupic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i zalozyc. Tylko czy ktos bedzie cheytny by mi pomoc to wmontowac i zestroic. Garaz jest.
Struna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co ty na to Jureczku ? z jakimis browarkami albo co Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bo ja do tej pory za gaz sie nie dotykalem z obawy o jego dzialanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
#213 |
|
|
instalacja jest prosta czego tez sie obawialem. nic nie stzrela i nie sika gazem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. co do strojenia to jeszcze tego nie robilem i nie wiem czy robic. jezdzi sie bardzo dobrze nic nei agsnie nic nie dlawi itd jestem w trakcie pomiaru spalania i chcialbym ustawic tak na 10L czy mimo to musze jechac na jakies strojenia? ktos madry napisze prosze
|
|
|
|
|
#214 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 10-06-2005
|
jeśli twoje autko jezdzi bardzo podobnie jak na benzynie to bym nie ruszał!!
sprawdz spalanie i bedziesz pewnien róznica nie powinna wyjści wiecej jak litr benzyna gaz(u mnie tak jest) no i jeszcze elastyczność. ja u mnie sprawdzałem to tak rusz autem na samym sprzegle wzuc drugi bieg i pędzel do konca obrotomieza, jak ładnie ciągnie od samego dołu do końca to nic nie ruszaj jesli ma gdzieś doła to trzeba pokrecić ja nie byłem na zadnych regulacjach wszystko ustawiałem sam na czuja i jestem zadowolony. jezdzi identycznie jak na benzynie dopuki sie w komoze nie nagzeje za bardzo bo potem stozek ssie gorące powietrze i osiągi spadająGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale mozna sie przyzwyczaić |
|
|
|
|
#215 |
|
|
haha bo trzeba odzielic ztozek od komory (ja to zorbilem karimata - grzmototechnika ale skutecznie) a do tego mam dolot zimnego powietrza ktore elegancko dmucha caly czas wpadajac przez zderzak na dolot. jak cos to sluze fotkami. osiagi osiagami ale goracym powietrzem katujesz motor. co do elastycznosci to nie widze jakis problemow. mam kolektor 4-2-1 (podnosi moment na niskich obrotach) i autko juz od 3000 do konca 7800 ciagnie bardzo przyjemnie. nie wiem tylko co z parownikiem. skoro jezdzi ladnie to mam go rozkrecac?
|
|
|
|
|
#216 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 10-06-2005
|
mój ciągnie zdrowo na dwojce juz od półtora tysiąca do sześciu. prędkośc maksymalna spadła o jakieś 10 km w stosunku do benzyny
a ten dolot zimnego powietrza do silnika to juz półtora roku buduje i jakoś nigdy czasu nie mamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. w sumie sie przyzwyczaiłem, wyrosłem już z ganiania po miescie z pod swiateł a pozatym woze małe dziecko.. teraz przy tych cenach najwazniejsze zeby mało palił a nie szybko jechał Rozkręć parownik i zobacz jak jest , jak bedzie na niekozyść to wrócdo poprzedniego ustawienia, ja tak robiłem jak ustawiałem blosa jak było dobze to zaznaczałem markerem ustawienie i kreciłem zeby było lepiej. a jak mi nie wychodziło tzn było gozej to wracałem do poprzedniego ustawienia |
|
|
|
|
#217 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
,misiek, Dogadamy się jakoś i możemy podłubać- tylko najpierw oględziny silnika musze dokonać żebu oblukać jak dokładnie wygląda dolot i co trzeba zmodyfikować.
Co do regulacji - warto te 30 zeta za analize odżałować bo jak za bardzo zubożysz to może zaworki z czasem podpalać - oczywiście jak już ustawią na analizatorze dobrze to trzeba dla lepszej dynamiki nieco rozkręcić regulację - ale nieznacznie. |
|
|
|
|
#218 |
|
|
to spox, zamowie sobie pod koniec miesiaca odpowiedniego blosa. bo w koncu nie wiem czy sa tylko 2 rodzaje elektorniczny i mchaniczny czy jeeszcze jakis podzial wsrod tych mechanicznych jest, poza moca.
silnik jak chcialbys oblookac, na zywca czy ze zdjec. Narazie , prawdopodobnie do konca przyszlego tyg jestem unieruychomiony w domu. Mam uszkodzana noge Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Aha, no i temat chcialbym bardzo zrealizowac w pierwszej polowie grudnia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. o ile to mozliwe |
|
|
|
|
#219 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
silnik na żywo chciałbym oblukać, blosa zamów mechanicznego - generalnie występują teraz ze SLIT D a więc do aut o większych mocach - a co do terminu to myślę że nie powinno być problemu.
|
|
|
|
|
#220 |
|
|
juz nawizalem kontakt w sprawie z kolega maup. Pewnie da mi to co bedzie trzeba. Czyli ze tylko te do wiekszych mocy ? chyba nie bylo by problemu z uruchomieniem tego u mnie. A moze byloby jak znalazl do wcisniecia do kolejnej bryki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|