![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#551 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-08-2005
|
Cytat:
Ty masz terenówkę z silnikiem 2,6l. To musi coś spalić. Ile benzynki spala Ci w mieście? Jeśli sprawna sonda pokazuje okolice 0,0V to mieszanka jest uboga. Jeśli sonda nagrzewa się na benzynie to na gazie też się nagrzeje, a na ubogiej mieszance nagrzeje się jeszcze lepiej. Dużo wcześniej opisywałem swoje przeboje z blosem zamontowanym tuż przy przepustnicy. Z całą pewnością miałem z tego powodu niejednakową mieszankę w poszczególnych cylindrach i zwiększone spalanie. Jak daleko masz Blosa od przepustnicy? |
|
|
|
|
|
#552 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 04-03-2006
|
Cytat:
Benzyny pali ok 15-18 w miescie i 10-12 trasa (do 110 km/h).O terenie nie wspomne bo slychac szum paliwa plynacego w przewodach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Blosa mam ok 20 cm za kolektorem,idealnie pionowo z krotkim przewodem gazowym od parownika czyli raczej tak jak powinno byc.Sama konstrukcja kolektora jest u mnie taka ze nie ma mozliwosci podawania niejednakowej mieszanki do poszczegolnych cylindrow.Mam tylko troche udziwniony uklad przepustnic bo sam wlot jest owalny i siedza w nim dwie przepustnice jedna nad droga , otwierajace sie razem.No i jeszcze jest sprezarka lopatkowa tloczaca powietrze do kolektora wydechowego ale na czas regulacju odlaczalem ja zeby lambdy nie oszukiwala.
|
|
|
#553 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
gondoljerzy, wyjmij slit z BLOS-a i porządnie go umyj jakąś benzymką a potem czymś posmaruj - proponuję też otwór w przepustnicy wyczyścić ( mazut z gazu się tam osadza ) Ja już miałem tak kilka razy że przepustnica blos-a ciężko chodziła od syfu z gazu - ładnie wymyłem isopropanolem, potem WD-40 i śmiga dalej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#554 |
|
![]() Zarejestrowany: 13-08-2005
|
Kilka dni temu wyjąłem blosa i sprawdziłem jak chodzi. Luźno i bezproblemowo. Nie było potrzeby czyszczenia, a że się spieszyłem i temperatury na dworze niewarsztatowe to zamontowałem go spowrotem. Przy najbliższej okazji profilaktycznie go wymyję, a nuż pomoże?
Troopek, a z którego miejsca pobierasz sygnał do monitora lambdy? Bezpośrednio z sondy czy gdzieś dalej z instalacji? Wiadomo, że na czas jazdy na gazie sonda jest odłączona od ECU benzynowego, a podłącza się sygnał emulatora. Tenże emulator w wielu przypadkach to zwyczajne zwarcie do masy. Może właśnie taki sygnał z okolic ECU masz podączony na monitor? |
|
|
|
|
#555 | |
|
![]() Zarejestrowany: 04-03-2006
|
Cytat:
Dzis skladam tylny most to nie mam za duzo czasu zeby pokombinowac ale jutro zajrze i pochwale cie co mi wyszlo.
|
|
|
#556 | |
|
![]() Zarejestrowany: 10-09-2005
|
Cytat:
BLOS'y przestają powoli stanowić curiosum, sprzedaż rośnie i już widać efekty w postaci spadającej ceny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I jeszcze jedna ciekawostka: Na forum Daweoooo powstał nowy szczep: BLOS BROTHERS Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#557 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-03-2006
|
maup nie bede reklamował oringów 50 groszy juz nie długo wpadne do ciebie po nastepneg juz czwartego moze mnie kojażysz z audi 90 a tak apropo to mam ustawioną mieszanke na jałowym mam na sądzie 0,50-0,75i na wysokich to samo dopiero sie jeszcze raz wybieram na analize
|
|
|
|
|
#558 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 22-02-2006
|
no ja niestety miałem juz kaske na BLOSa ale niestety długo sie nie nacieszylm ta mysla ze auto odyska moc
alternator zaniemógł i musiałem wymienić -zestaw diodowy i 2 łozyska na alternatorze 130zł :fcp5 i cos mi szfankuje tylne koło i chyba sie szykuje wymian łozyska (piasta z abs-em 300zl) :fcp11 ps.pytanie na przyszłośc bo ma krutki dolot i czy wystarczy jak dam BLOSa jakies 12-16cm prze kolektorem ssacym :fcp9 (bo z poprzednich wypowiedzi wnoskuje iż może sie nie wymieszać gaz z powietrzem)
Astra powered by prawa noga,a wszyskie drogi nie prowadza do domu,one sa moim domem.Moje błędy w pisowni są celowe,zamierzone i chronione prawami autorskimi.Używanie podobnych błędów jest zakazane i bezprawne. http://www.pswu.pl |
|
|
|
|
#559 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 22-01-2006
|
Ja mam Blosa tuż za kolankiem - czyli jest u mnie tak: przepustnica, kolano pod 90stopni i od razu klapa razem z blosem. Trudno określić jaka jest ta dokładna odległość, ale przypuszczam ze nie ma tam więcej niż te 15cm i oczywiście wszystko działa ładnie :-)
Pozdrawiam. Misio |
|
|
|
|
#560 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-03-2006
|
u mnie blos jest 2-3 cm od przepustnicy i jest wszystko git audi 90
|