Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Tuning

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 07-02-2007, 01:30   #161
Venetian
ford::advanced

Imię: Alek
Model: ST220
Silnik: MEBA
Rocznik: 05
Domyślnie Re: Ringi POSTOJÓWKI FORD Mondeo

Witam opolanina :fcp4

Cytat:
Napisał wojt_opole
1.
mam kolejny pomysł dosyć fajnie wyglądający chyba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ringi POSTOJÓWKI FORD Mondeo na allegro można je znaleźć pod nazwą ** Angel Eyes **
cena nie największa bo 109pln
probował już ktoś z Was montować coś takiego ? lampa rozbiera się bez problemu, skąd wziąść prąd do ringa(u) ?
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Było o tym na forum, ogólnie to pomysł stanął na tym że "boimy" się rozszczelnienia lampy, jeżeli uważasz że lampa rozbiera sie bez problemu no to chyba problemu nie ma, tylko pamiętaj że kolorki legalne to tylko biały i żółty (KRD). Prąd obstawiam że można zabrać normalnym oryginalnym postojówkom, albo sie do nich podpiąć (jeżeli chcesz zostawić i normalne i ringi), nie jestem jakoś wykształcony elektrycznie ale nie wydaje mi sie żeby był taki spadek prądu.

Cytat:
Napisał wojt_opole
2.
a'propo skórzanych foteli i boczków - czy jest możliwe obicie ich przez tapicera ? myślicie że da się to zrobić ?
Myśle że nie ma problemu, ale można też czasami w dobrej cenie upolować na allegro, było o tym nawet w tym temacie i są tu na forum ludzie którzy wymieniali tapicerkę na skórę (np.Recondo)

Cytat:
Napisał wojt_opole
3.
sprawa braku nieszczęsnej lampki nad tylną kanapą (wersja X niestety)
ma ktoś może taką lampkę na zbyciu ? chętnie bym zakupił takie cudeńko i poeksperymentował z moją podsufitką Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
Też było w tym temacie najwyżej pare stron temu, lampke szukać na allegro i w autach przeznaczonych do rozbiórki. Nic nie musisz z podsufitką eksperymentować bo są i dokładne objaśnienia i zdjęcia bo conajmniej paru kolegom sie z powodzeniem udał taki manewr i są bardzo zadowoleni.

Cytat:
Napisał wojt_opole
4.
piękne chromy - zawsze wyglądają dostojnie
nie mogęoderwać wzroku od passatów z najwyższych wersji, które są pięknie olistwowane gustownymi chromikami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bardzo chętnie zrobiłbym to w moim czarnym mondim - ma ktoś pomysł jak to można zrobić i skąd wziąść takie listwy ? ewentualnie czy może są firmy specjalizujące się w takim właśnie upiększaniu w chromy ??
Niektóre lampy tylne które można na alledrogo.pl dostać mają chromowane wstawki.

Tak ogólnie to nie chce być upierdliwy ani moralizować (zwłaszcza że nie jestem tu modem ani niczym podobnym) ale chyba należałoby delikatnie zasugerować opcję "szukaj" ? :fcp4

Pozdrawiam

Venetian jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2007, 08:50   #162
blue333

Domyślnie

wojt_opole, co do lampki nad kanapą, ja kupiłem w ASO. Jak dla mnie cena nie była porażająca (ok. 108 zł razem z ramką montażową, na którą czekałem 2 tygodnie bo nie było w Polsce :fcp5 ). A jak szukałem na Allegro to cena za samą lampę była w ok. 60-70 zł (za używaną :fcp27 ).
Przejrzyj sobie ten temat trochę do tyłu, to zobaczysz jak kilku Kolegów już zamontowało taką lampę.
:fcp20 I jest super :fcp7
--------------------------------------
330 Nm to jest to !!! Mój apetyt rośnie w miarę jeżdżenia !!!
blue333 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2007, 11:35   #163
DJRaq
ford::beginner

Domyślnie

witam,

a ja kupiłem w Media Markt taką diodową okraglą "lampke" na plaster samoprzylepny. Przykleiłem do podsufitki nad kanapą z tyłu takie dwie po jednej i po drugiej stronie i działaja. Daja mocne swiatlo w kolorze jak xenon. Wizualnie wyglada to niezle i jest 70% tańsze od oryginalnych ramek na tył...

ja jestem zadowolony...

pzdr
DJ RAq
DJRaq jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2007, 12:20   #164
RECONDO
ford::expert

Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001
Domyślnie Re: Ringi POSTOJÓWKI FORD Mondeo

Cytat:
Napisał wojt_opole
λ
4.
piękne chromy - zawsze wyglądają dostojnie
nie mogęoderwać wzroku od passatów z najwyższych wersji, które są pięknie olistwowane gustownymi chromikami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bardzo chętnie zrobiłbym to w moim czarnym mondim - ma ktoś pomysł jak to można zrobić i skąd wziąść takie listwy ? ewentualnie czy może są firmy specjalizujące się w takim właśnie upiększaniu w chromy ??

Ω
Fakt wyglądają pięknie ale nie na każdym aucie - najważniejszy jest moim zdaniem kolor. Listwy, dodatki chromowane pięknie wyglądają na ciemnych autach (czarne) lub jasnych (srebrne), są kolory przy których takie dodatki są zbędne (kremowy). Bajerancko wygląda czarne MONDEO z listwami, relingami, klamkami oraz pełną chromowaną kratką (plus alufelgi) :fcp3 marzenie - osobiście mam kolor zielony i stwierdziłem że chromy tylko popsują ogólny wygląd - wolą tonację czarno-zieloną, bez zbędnych "psuć" innymi kolorami :fcp1
Stary 07-02-2007, 15:42   #165
blue333

Domyślnie

DJRaq, puść nam jakieś zdjęcie Twego rozwiązania. :fcp14
Stary 09-02-2007, 17:46   #166
Oligo
ford::average

Imię: Rysiek
Model: Mondeo [MK3]
Silnik: 2,0 TDDi
Rocznik: 2001
Domyślnie

O dużo się pozmieniało od mojego tematu o komputerze do Mondeo (programowanie licznika).

Co do doposażania to mam coś extra:
sprężynki Einbach od modelu ST220, pasują do seryjnych amortyzatoów ja kupiłem swoje na allegro od modelu kombi do swojego kombiaka. Muszę napisać że teraz jazda autem jest boska auto trzyma się rewelacyjnie na zakrętach nawet przy większych prędkościach do tego nie ma gorszego komfortu jazdy, wygodne siedzenia skutecznie wszystko wytłumiają. Powtórze jeszcze raz że nie wymieniałem amortyzatorów, mam dalej fabryczne. Autko opadło z przodu o jakieś 3cm a z tyło jest na tym samym poziomie co za tym idzie prześwit troche się zmienił i przy podjazdach do krawężników trzeba uważać to chyba jedyny minus. Szczerze polecam. Wymiana wyniosła 100zł koszt zakupu na allegro to ok 200zł. Jutro wróce z egzaminu to wrzuce zdjęcia jak teraz wygląda nie mam zdjęć sprzed a szkoda bo było by widać różnice.

Moje extra doposażenie;
-klimatyzacja automatyczna
-sprężynki Einbach od ST220
-komputerek spalania
-oświetlenie na nogi
Oligo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-02-2007, 10:53   #167
Meka
ford::average

Model: BMW
Silnik: 525d
Domyślnie

a moze ktos z was wie co to (po rozkodowaniu vin):

deployable anti-w'lash restr?

ice feature pack 4?
Meka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-03-2007, 21:01   #168
blue333

Domyślnie

No i mam :fcp2 :fcp2 nowe felusie. Właśnie dotarły do mnie, nowe OZ superturismo GT 7x16". Jak zamontuję to zdjęcia wrzucę na "moje auto". Uhhh, ciekawe jak będzie wyglądał mój Mondek teraz :fcp9
Stary 09-03-2007, 23:10   #169
Venetian

Imię: Alek
Model: ST220
Silnik: MEBA
Domyślnie

Ty skubańcu ! A mi albo mówią że nie ma albo że trzeba czekać ponad miesiac :fcp11
Venetian jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-03-2007, 09:11   #170
blue333

Domyślnie

Venetian, kup je sobie przez opony24h.pl
:fcp4
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania