![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | ||
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 17-08-2007
|
Cytat:
[ Dodano: 2007-08-17, 22:12 ] Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 24-05-2007
Model: Focus
Silnik: 1.8tdci 74kW
Rocznik: 2004 kombi
|
Z twojego opisu wynika, że pada turbina. Dodatkowym objawem są także słyszalne świsty turbiny. No nie wygląda to za ciekawie. Trochę głupio zrobiłaś nie jadąc do warsztatu na oględziny. Na miejscu wszystkie widoczne usterki zostały by wychwycone. A teraz szkoda nerwów i kasy. No i użeranie się ze sprzedawcą.
Mi na początku po zakupie w foce (takiej jak twoja) przy podobnym przebiegu padł po 6 tygodniach rozrusznik a następnie w niedługim czasie alternator.
|
|
|
#13 | |
|
|
Cytat:
Jutro sie okaze co w nim jest nietak jade na komputer do Hrecki Bosch serwis w Leznie Mam nadzieje ze usterka ktora wynajda niebedzie zbyt kosztowna :fcp25 Pozdrawiam zobaczymy ktory z waszych opisow bedzie trafny |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
![]() Zarejestrowany: 31-08-2006
Model: Focus Ghia kombi
Silnik: 1,8 TDDI 90KM
Rocznik: grudzień 1999
|
Cytat:
Pozdrawiam Piotr |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
Witam
wczoraj byłam na komputerze myslałm ze moj problem wkoncu sie rostrzygnieale klapa komputer niewykrył zadnych nieprawidłowosci podejrzenia poszły w kierunku wtryskiwaczy tego ich komputer niewykrywa mechanik jednak mowił ze jezeli nic razacego sie niedzieje nietrzeba tego odrazu wymieniac chyba ze bardzo mi przeszkadza dymienie zalecił podjechanie do serwisu forda poniewaz oni tych wtryskiwaczy nieposiadaja firma delphi cena od 1000 do 1500 zł za sztuke komplet 4 szt!!! Ajezeli chodzi o obsługe to Hrecki jest pierwszym zakładem napraw gdzie byłam tak miłe obsłuzona i nic na siłe niechciano mi wcisnac a tak jest przewaznie mysla ze jak kobieta przyjedzie to wszystko wcisna!!! Powrocmy do tematu, no wiec pojechałam do Forda oczywiscie juz z pewnym uprzedzeniem a tam bardzo miły Pan zaproponował mi test koszt 240 zł w tym momecie wszedł mechanik z chali napraw no i ten bardzo miły Pan przedstawił mu moje bolaczki dotyczace samochodu a ten odrazu powiedział ze jest to ZWOR EGRU + LOLEKTOR i ze test niezawsze to wykryje poniewaz jak bedzie zawieszony ten zawor to tak a jak nie to niewykryje i badz tu madry i pisz wiersze to ja wydam 240 na test ktory miałby tego niewykryc!!!! Narazie nie umowiłam sie na test ale chyba to zrobie bo nerwowo niewyrobie Pozdrawiam apropo wie ktos co to jest ten zawor egru?????? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Zarejestrowany: 29-07-2007
Model: Focus X100
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Cena wtryskiwaczy do fokusa tdci to aż 4x 1000/1500 zł ????????? :fcp15
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
|
Cytat:
NIESTETY TAKIE SA CENY Amiał to byc tani w utrzymaniu samochod!!!! :fcp11 |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
![]() Zarejestrowany: 29-07-2007
Model: Focus X100
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
:fcp11 Wychodzi na to, że piękny jest ale raczej niezbyt tani... :fcp25
Ja cały czas główkuje między foxem a paskiem... Tak apropo - za ile kupiłaś swojego fokusa 04 i jakie paliwko tankujesz? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
![]() Zarejestrowany: 20-07-2005
|
|
|