![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 27-01-2007
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi 163km
Rocznik: 2011
|
Witam
Auto jest jeszcze nie zarejestrowane, więc nie mogłem pojechąć na kanał i sprawdzić, dlatego pytam wcześniej. Poszedłem aby zmienić lewy halogen, jednak z tego co udało mi się dostrzec w takich warunkach, to wymiana halogena nie obędzie się bez demontarzu zbiornika na płyn do spryskiwaczy. Czy poprawne jest moje myślenie, czy ktoś mnie wyprowadzi z błędu. Dzięki za pomoc. [ Dodano: 02-12-2007, 17:24 ] Temat ma się cicho. Nikt nie jest w stanie mi podpowiedzić |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Mike
Model: Mazda 3 III Sedan FL SkyEnergy Full LED Jet Black :)
Silnik: 2.0 Skyactive-G
Rocznik: 2018
|
Cytat:
Odpowiednie narzędzia sobie weź (klucze nasadowe) i z kanału nie ma problemu (możesz podnieść auto na lewarku + PODŁOŻYĆ COŚ ŻEBY CIĘ SAMOCHÓD NIE PRZYGNIÓTŁ i tak sprobować . Z kanału to niema problemu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 3 minuty roboty. Powodzenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Tomasz
Model: MK2 HB
Silnik: 2.0 16V
Rocznik: 2000
|
wszystko rozumiem i jestem naprawdę wyrozumiały ale żeby mieć problem z odkręceniem dwóch śrubek krzyżakowych demontując połowę samochodu to już lekka przesada.
Wystarczy się nachylić, popatrzeć, pokombinować np. tak jak kolega wcześniej napisał: lewarek, kanał itp. Rozumiem że nie wszyscy są sprawni manualnie i nikogo tu nie chce obrażać ale wystarczy zajrzeć w książkę obsługi forda a jak się nie ma to w necie jest tego sporo - pare minut ściągania i później lektura
|
|
|
#4 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Mike
Model: Mazda 3 III Sedan FL SkyEnergy Full LED Jet Black :)
Silnik: 2.0 Skyactive-G
Rocznik: 2018
|
Cytat:
Ja w ogóle nie rozumiem jak można mieć samochód i nie znać podstaw jakiejkolwiek mechaniki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. O studiowaniu książek obsługi, konstrukcji silnika, wszystkich zespołów mechanicznych itd nie wspomnę, a jestem tylko szarym informatykiem i w szkole o samochodach Pani Wiesia nas nie uczyła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|