![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |||||
|
|
przepustnice mozesz sprawdzic tylko pod katem luzów i szczeliny pomiedzy płytka przepustnicy a gardziela. Tylko to moze sie "popsuć"
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To nie była wina przepustnicy. Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#12 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 24-04-2005
Model: VB/RT/GIII
Silnik: 2.0/1,2/1.8
Rocznik: 97/95/93
|
a ja był powiedział, że silnik łapie "lewe" powietrze skoro twierszisz ze zawór wolnych obrotów masz OK
wozidła... Vectra B 2,0 '97 - całkiem wygodne Twingo 1,2 '95 - mały pomykacz Golf III 1.8 GT '93 - bagażówka Yamaha XV700 [Regulamin Forum] [Szukaj] ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ http://img524.imageshack.us/img524/8421/emot2ok6.jpg |
|
|
|
|
|
#13 | |||
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-09-2006
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-07-2007
Model: A6 Avant Quattro
Silnik: 4.2 V8
Rocznik: 1999
|
Możesz jeszcze podmienić lambdę na chwilę od jakiegoś znajomego, bo to że nowa nie znaczy że dobra. Co do kompa to mógł nałapać błędów - zrób samoadaptację. Nie polecam uruchamiania silnika bez dolotu bo pociągnie wszystkie syfy z powietrza, nie na darmo jest filtr przed przepustnicą. No i tak własciwie to zgaśnie zaraz bo nie będzie działał przepływomierz.. A przepustnicę masz na linkę więc możesz sobie nią poruszać na wyłączonym silniku.
|
|
|
#15 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#16 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-07-2007
Model: A6 Avant Quattro
Silnik: 4.2 V8
Rocznik: 1999
|
no to odepnij kable od przepływomierza i zobacz jak długo pochodzi.. mój zaraz gaśnie.
|
|
|
#17 | |
|
|
Cytat:
Po odłączeniu MAF'a komp natychmiast wchodzi w tryb symulacji MAF'a i silnik dalej pracuje. Ci innego jak odrecisz sam przetwornik i wyjmiesz go na chodzacym silniku z obudowy. Wtedy zgasnie, pod warunkiem, ze jest sprawny. |
|
|
|
|
#18 | |||
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-09-2006
|
Cytat:
[ Dodano: 05-12-2007, 17:52 ] Sprawdzilem dzisiaj przepustnice i wydaje mi sie ze jest dobra (blaszka nie ma luzow) Chyba pojade jeszcze do jakiegos dobrego elektryka bo niewiem co mi jeszcze zostaje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pomocy !!! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|||
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|