![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Piotr
Model: FORD MONDEO MK4
Silnik: 1.8 TDCI 125 KM
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
#62 |
|
ford::beginner
Model: Mondeo
Silnik: 2.0TDcI
Rocznik: 2013
|
Cholera zwlekalem z zakupem i teraz mam, towar niedostepny i nie wiadomo kiedy bedzie dostepny, czy gdzies to jeszcze dostane ? Duzy kupilem teraz musze szukac malucha :/
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Łukasz
Silnik: 2.0 TDDI 90 KM
Rocznik: 2001
|
Cytat:
|
|
|
|
#64 |
|
ford::beginner
Silnik: 2.0TDcI
Rocznik: 2013
|
No wlasnie w Polskich magazynach pustka w Niemieckich rowniez pustka, mozliwe ze w Angli gdzies jeszcze maja cos czuje ze bedzie problem :/
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: FORD MONDEO MK4
Silnik: 1.8 TDCI 125 KM
|
Panowie jak tam Wasze problemy z temperaturą ? Poprawiło się ?
Ja własnie kupiłem mały termostat i będzie wymiana. Do tego doszła teraz jeszcze rolka pośrenia (górna) paska wieloklinowego bo świergoli jak szalona Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Robił ktoś samodzielnie wymianę ?
|
|
|
#66 |
|
![]() Zarejestrowany: 29-10-2006
Model: ZB
Silnik: 1.9
Rocznik: too old
|
mnie sie poprawilo ale dolegliwosci nie ustapily... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
podejrzewam ze moze to byc rowniez wina klimy... (przed FL)
|
|
|
#67 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-07-2007
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2007
|
mógły ktoś napisać jak wymienić termostaty? właśnie zamówiłem i chciałem wymienić jak przyjdą a nie wiem czy sam dam radę na zwykłym miejscu postojowym i może trzeba się zapisać na jakąś wizytę u mechanika.
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
![]() Zarejestrowany: 29-10-2006
Model: ZB
Silnik: 1.9
Rocznik: too old
|
u mnie wymana byla baaardz prosta
kupilem maly termostat i udalem sie do warsztatu... woeczorem odebralem auto... zero problemow zero narzekania na niska temp Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#69 |
|
![]() Imię: Marek
Model: Focus Mk II
Silnik: 2,0 Duratec 145 KM
|
marynarz77 napisał(a):
Witam co może być powodem takiej sytułacji jak mianowicie po osągnieciu noramlnej temperatury roboczej silnika przy włączonym ogrzewaniu zatrzymując auto i pozostając w tej opcji temperatura silnika spada, jak rusze to wszystko wraca do normy ! wymieniłem juz mały termostat bo długo nie osiagał temeratury 90 s// Czy to moe być duży termostat !! Tak dla porządku jaki masz silnik :fcp9 :fcp9 bo może to dyskusja być bezprzedmiotowa
|
|
|
#70 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 16-12-2007
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2002
|
Witam
Ja wymieniłem termostat duży oraz mały - jest lepiej ale na postoju dalej temperatura leci w dól (w fazie rozgrzewania silnika) ale jak juz osiagnie swoją temperature to kreska stoi na bacznosc i nawet właczona wentylacja nie obiza temp. |
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|