Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 25-10-2017, 15:42   #121
Loona Thic
ford::amateur

Imię: Kris
Model: Kris
Silnik: diesel
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Automo- możliwa ściema w raportach!!!

Cytat:
Napisał Golson Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W UFG są szkody powiązane z kierującym, a nie z pojazdem.

Na moim koncie widnieje szkoda likwidowana z OC sprawcy na pojeździe mojej matki, którym kierowałem w momencie zdarzenia ja. A u niej tej szkody brak.

A zatem Twój ubezpieczyciel może co najwyżej zaświadczyć z całą pewnością o przebiegu ubezpieczenia w trakcie trwania polisy "u niego" i tym co znajduje się na Twój temat (a nie na temat Twojego pojazdu) w bazie UFG... tyle i tylko tyle.
Jest gdzieś opcja PODZIĘKOWANIE ?

Loona Thic jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-10-2017, 15:44   #122
Marek
ford::expert

Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995

Cytat:
Napisał actchris Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zostaw go, on ma na celu tylko krzyk i oskarżanie innych, ja nie mam już zamiaru odpowiadać na żaden jego post, szkoda czasu.
Litości...
Nie odniosłeś się ani raz rzeczowo do moich argumentów. Wypisujesz o danych z kosmosu, szczekaniu itp...

Cytat:
Napisał actchris Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
troll forumowy
KTO TU KOGO OBRAŻA? PRAWNIKIEM PRÓBUJE STRASZYĆ? Dorośnij...

Cytat:
Napisał Loona Thic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tu ciężko zapewne znaleźć racjonalne wytłumaczenie - ale to nie z tego powodu, że go nie ma, tylko z powodu skąpej ilości danych.
Możemy wszyscy mieć rację i wszyscy się mylić.
Ale nie naszą rolą jest mówienie - MOJA RACJA JEST NAJMOJSZA I WARA
Tu masz rację.
Reaguję tak na atak ze strony Atchrisa(próby obrażania itp...) i dlatego w tym tonie prowadzona jest przeze mnie z nim dyskusja.
Stary 25-10-2017, 15:50   #123
Loona Thic

Cytat:
Napisał Marek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Litości...
Nie odniosłeś się ani raz rzeczowo do moich argumentów. Wypisujesz o danych z kosmosu, szczekaniu itp...
Ale to nie są dane z kosmosu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Skąpa ilość danych nie powoduje tego, że są to dane nieprawdziwe.
Wszystko łatwo obalić na podstawie teorii spiskowych.
Ostatnio modna jest teoria o tym, że Ziemia (nasza planeta) jest ... płaska Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał Marek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
KTO TU KOGO OBRAŻA? PRAWNIKIEM PRÓBUJE STRASZYĆ? Dorośnij...
Sam obrażasz i jedziesz równo z przeglądem, więc jak wiadomo - ATAK budzi ATAK.
Akcja rodzi reakcję.

Ktoś mus spasować, a ktoś się obroni.
Jak na razie broni się Krzychu, więc chyba musisz spasować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 25-10-2017, 16:00   #124
actchris
ford::average

Imię: Krzysztof
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8
Rocznik: 2010

Cytat:
Napiszę to po raz kolejny, ja persolanie wstawiłem tylko dane z internetu (w tym przypadku serwis WWW automo), nie jestem w żaden sposób połączony z tym serwisem, masz problem z rzetelnością danych pisz do nich, nie do mnie.
Co do danych to obie strony (automo) i np. sprzedawca z forum muszą być zgodne, nie może być tak że jeden powie tak a drugi inaczej i nagle znajdzie się xx osób (znajomych) co to poprą tylko jedną stronę. Takie sprawy trzeba wyjaśniać pomiędzy stronami a nie poprzez pośredników (Ty, Ja) bo obaj nie mamy pojęcia jaka jest prawda a tylko znamy opis jednej ze stron i od razu uznajesz to za jedyną prawdę.
Co do linka do raportu ROB-a faktycznie nie dołączyłem (chyba po raz pierwszy) i przeprosiłem za to na forum oraz na prv ROB-a dając mu dodatkowo kod na free sprawdzenie w automo.

Co do samych raportów to też pisałem o tym że jest mało danych ale ja ani ty tego nie zmienimy bo nie jest to nasz portal a jedynie korzystamy z niego jako użytkownicy.

Więcej luzu kolego i zachować troszkę spokoju i pozostać jako osoby neutralne do w/w spraw.
actchris jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-10-2017, 16:03   #125
Marek
ford::expert

Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995

Jeszcze raz:

Ten temat jest zlepkiem trzech.
Obrażanie zaczęło się ze strony atchrisa dlatego też tak jak napisałem w tym tonie z nim dyskutuję.
Kolejny raz przyznam Ci rację, że trzeba odpuścić w myśl mądrego przysłowia.

Poza Robem jest jeszcze @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] gdzie również dane nie pokrywają się ze stanem faktycznym.
Stary 25-10-2017, 16:22   #126
actchris
ford::average

Imię: Krzysztof
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8
Rocznik: 2010

Cytat:
Obrażanie zaczęło się ze strony atchrisa dlatego też tak jak napisałem w tym tonie z nim dyskutuję.
Nikogo nie obraziłem, nie oszukuj, nie kłam, ROB jest twoim kolegą dla tego go bronisz co nie znaczy że musisz mieć rację. Bronię tylko swojej osoby której postawiono zarzuty podawania nieprawdziwych danych, tylko że ja ze swojej strony tylko podaję informacje znalezione w sieci, nie tworzę ich i nie mam wglądu skąd są one brane więc nie mam za co odpowiadać.

Cytat:
Poza Robem jest jeszcze @siara1983 gdzie również dane nie pokrywają się ze stanem faktycznym.
Skądś te dane są wzięte, nie nam decydować kto ma rację a kto nie, niech sobie wyjaśniają strony zainteresowane (siara i automo) ale poza nami i poza forum.

ps. Spadam do domu, peace.
actchris jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-10-2017, 16:23   #127
Golson
ford::professional

Model: kreatif...
Silnik: zwei zwei liter, BBK + koło dojazdowe 1.2
Rocznik: 2008, 2011, 2018

Cytat:
Napisał totek2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Częściowo
Z tym będę polemizował...

Cytat:
Napisał totek2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
masz rację...
...a z tym nauczyłem się już żyć... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Loża Szyderców#16

TW is back! Jot24 nadaje http://loza.nazwa.pl/images/smiles/dog.gif
Golson jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-10-2017, 16:26   #128
totek2
FCP member

Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018

Polemizuj, ale już nie ze mną. Wszyscy maja racje tylko każdy swoją Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 25-10-2017, 16:35   #129
Loona Thic

Cytat:
Jeszcze raz:

Kolejny raz przyznam Ci rację, że trzeba odpuścić w myśl mądrego przysłowia.

Poza Robem jest jeszcze @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] gdzie również dane nie pokrywają się ze stanem faktycznym.
Przeczytałem jeszcze post od Siary powiem Ci tak - nie wierze ludziom z Muszkowa, Zawiercia, okolic Częstochowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie raz i nie dwa naciąłem się na "superstanach" przez telefon, a na miejscu dramat.
Siara jest wzburzony (jego prawo), natomiast powód wzburzenia to nie jest taki, że auto ma szkodę, a to, że ktokolwiek cokolwiek napisał złego o aucie.
Wyrocznią tam jest PANI Z HESTII, która ma też dostęp DO WSZYSTKIEGO...
Jakby nie wpis Krzyśka to w ogóle by nie było informacji o jakiejkolwiek szkodzie...

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] owi to trzeba flaszkę z podziękowaniami wysłać. Ma dostęp do szklanej kuli z informacjami, które pewnie są jakoś poufne albo i inną NDA podpisał a się dzieli tym co wyczytał. Aż takim dobroczyńcą mam na dzieję nie jest żeby czasem kilka raportów tygodniowo sponsorować.

A Ty się @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] bezsensownie nie unoś bo kolega przytacza Ci co mają w bazach ubezpieczyciele. Nie wiesz skąd to się tam wzięło? To sprawę załatw. Jak był ktoś kto dodał nieprawdziwy wpis to i jest ktoś kto go może usunąć.
Tu dobrze napisało kilka osób.
Stary 25-10-2017, 17:42   #130
przemekgr

Model: Passat
Silnik: 2.0
Rocznik: B6

Panowie pytanie mam, chyba zasadnicze,
Czy zatem w UFG, z którego dane zbiera automo, są dane historii ubezpieczenia pojazdu czy właściciela ? Czy jeśli była szkoda nie z winy właściciela i on ją naprawia z OC sprawcy to to widać ?
Czy jeśli właściciel spowodował kolizję nie swoim autem to szkoda likwidowanego przez niego idzie na konto posiadanego auta ?
przemekgr jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania