Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fusion

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 16-02-2005, 19:13   #131
Mareko
ford::advanced

Model: Ford Fusion
Silnik: 1,4 TDCi
Rocznik: 2004
Domyślnie

A ja ostatnio badalem spalanie zimowe i wyszlo mi ok. 5.5 litra przy 80% jazdy po miescie.

[ Dodano: 2005-02-16, 19:18 ]
Cytat:
Napisał Ania
Sprawdzałam ostatnio spalanie mojego, niespelna tydzień temu, wyszło 5,8 l. Tylko miasto, non stop ogrzewanie,mniej korków.
Aniu napisz jakie masz autko w podpisie albo w profilu bo nie wiem jak traktowac ten wynik. Jak na benzyne to rewelacja.

Ford Fusion 1.4 TDCi
85KM 200Nm chip by V-tech
Mareko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-02-2005, 08:36   #132
pawel256
ford::beginner

Domyślnie Zimowe spalnie

Witam
Jestem ciekaw jak u was kształtuje sie zimowe splanie (tzn ostatnie mrozy koło -10C). U mnie mały rekordzik i zastanawiam sie czy to normalne? 10l ale zaznaczam ze 100% miasto w tym poranne dojazdy do pracy okolo 4km, czesto załaczone ogrzewanie szyby przedniej.

Pozdrawiam
FF 1.4 80KM deepnavy blue
pawel256 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-02-2005, 09:32   #133
Mareko

Model: Ford Fusion
Silnik: 1,4 TDCi
Rocznik: 2004
Domyślnie Re: Zimowe spalnie

Cytat:
Napisał pawel256
Witam
Jestem ciekaw jak u was kształtuje sie zimowe splanie (tzn ostatnie mrozy koło -10C). U mnie mały rekordzik i zastanawiam sie czy to normalne? 10l ale zaznaczam ze 100% miasto w tym poranne dojazdy do pracy okolo 4km, czesto załaczone ogrzewanie szyby przedniej.

Pozdrawiam
FF 1.4 80KM deepnavy blue
10 litrow przy takim malym silniku to troche za duzo. Zreszta slyszy sie sporo opinii, ze benzynowe silniki w Fusionie nie naleza do zbyt ekonomicznych, czego nie mozna powiedziec o dieslach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.))
Kontrolka rezerwy zaswieca mi sie gdy na liczniku dziennym mam srednio 700-800 km.
Glownie jazda w miescie. A na trasie przy spokojnej jezdzie (do 120km/h) to i 1000km mozna zrobic na baku.

Gdyby jeszcze te ceny ropy tak nie wzrastaly Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ford Fusion 1.4 TDCi
85KM 200Nm chip by V-tech
Mareko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-02-2005, 13:00   #134
marjo
ford::average

Model: S-Max
Silnik: 2.0 Duratec
Rocznik: 2007
Domyślnie Re: Zimowe spalnie

Cytat:
Napisał pawel256
Witam
U mnie to samo: dokładnie po wielkich mrozach oczy mi z orbity wyskoczyły jak zatankowałem: ~ 9,8 l / 100 km (only miasto).
Ale wczesniej też sporo: od 8,5 do 9 litrów na setkę (miasto, noga ciężka, nigdy ostatni z pod świateł nie odjeżdżam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , a jak załapę kawałek trasy to do 160 się pociągnie).

-Pozdrawiam-
marjo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-02-2005, 14:44   #135
bociek

Domyślnie

U mnie równo 9 litrów - większość miasto. Ale mam go dopiero dwa tygodnie i uczę się jeszcze jego przełożeń. (Na czwórce już jest nadbieg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) Wcześniej jeździłem skodą felicją i technika jazdy była zupełnie innna. Większość jeździłem na 5 biegu. W fordzie zasadniczo jazda odbywa się na 4 biegu - przy obrotach 2000~3000 Ostatnio jechałem za teściem (rozumiecie nie wypadalo mi go wyprzedzać) i chociaz była ładna droga po za miastem to musiałem jechać na 4 biegu, gdyż teść swoją Skodą Fabią wlókł się 80 km/h :| . Po powrocie zasugerowałem że poza miastem mół czasami jechać 90, na to mi odpowiedział że ciągle jechał 90.
Nie wiem czy macie takie same odczucia, że po przesiadce do Waszych Fusionów wszyscy na ulicy jadą jakoś irytująco wolniej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ?
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-02-2005, 19:11   #136
PATRYK
ford::beginner

Domyślnie

Jeżdżę ostatnio tylko po mieście na krótkich odcinkach i spalanie również ok. 10l. Mnie nie wydaje się , że po przesiadce do Fsiona wszyscy jadą jakby wolniej . Ostatnie 4 lata jezdziłem Alfą 156 1,8 l . Pozbyłem się jej trochę z powodów ekonomicznych ale wierzcie mi nie spodziewałem się , że Fusion będzie w mieście pochłaniał porównywalne ilości paliwa.Wsumie to jedak jest bardzo OK. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PATRYK jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-02-2005, 08:05   #137
bociek

Domyślnie

Oczywiście nie chodziło mi o osiągi samochodów, a o to, że według mojego licznika auta jadą bardziej 80, niż jak dotychczas 90 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .Sugeruję że wskazania prędkościomierza Fusiona są trochę inne, bardziej dostosowane do przełożeń skrzyni biegów.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-02-2005, 10:51   #138
Kotek
ford::average

Model: Wrangler
Silnik: 2.0T
Rocznik: 2021
Domyślnie

Z mojej obserwacji wynika że wskazania licznika sa ciut większe niż rzeczywistość. Przy wjeździe do Głogowa (podkarpackie) wisi radar pokazujacy prędkość z jaką się jedzie - u mnie róznica pomiędzy radarem a licznikiem wynosi ok 5%, np. licznik = 105, radar = 100.

Na szczęscie różnica jest w dobrą stronę - radar wskazuje mniej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 19-02-2005, 12:05   #139
maniek

Domyślnie wynik

tylko miasto trasy do pracy po 9 km spalanie 9 l , a co do prędkości to znów jeżdże normalnie, ostatnio prędkość 97 km, i policyjny ford mondeo z kamerą za mną miało być 400zł i 8 punktów ale okazali się ludzmi i zeszło na 200 zł i 6 pkt i znów jeżdże regulaminowo - jak długo?
maniek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-02-2005, 13:36   #140
jokrzycho

Imię: Krzysztof
Model: SEAT Toledo III
Silnik: 1.9 TDi
Rocznik: 2008
Domyślnie

Czołem,
u mnie trzyma się w zeszłorocznej "normie" - ok. 4.7 przy jeździe poza miastem W-wą, ale trasa zatłoczona Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania