![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#131 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Focus C-MAX
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2006
|
ok dostawca ma dosłać brakujący element, w takim razie czekamy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
|
Sprzedawca dosłał brakujący element. Generalnie wszystko ładnie się złożyło ale zastanawiam się nad tą sprężynką. Włożenie jej w taki sposób jak na filmie niby jest poprawne ale kluczyk nie odbija się z taką łatwością jak w zamku w samochodzie.
Jest jakiś inny sposób na jej montaż? Pozdrawiam Piotr |
|
|
|
|
|
#133 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-04-2015
Model: c-max
Silnik: 1,6
Rocznik: 2007
|
Pisałem o tym wcześniej właśnie. Wewnątrz korpusu jest taka zastawka, którą można wykorzystać a nawet trzeba bo po to jest. Sprężyna musi być założona na przemian czyli drucik z prawej strony zakładasz od lewej i odwrotnie. Jak znajdę starą wkładkę to zrobię zdjęcie
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#134 |
|
|
Wydaje mi się że sam mechanizm jest dobry i sposób montażu też. Sprężyna mogła by mieć inny rozstaw tych wypustów i by było ok.
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
|
Cały zestaw jest dobry. Sposób montażu sprężyny na filmie jest zły. Dlatego kluczyki nie odbija. Wiem co mówię, bo to poprawiłem
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#136 |
|
|
Sorry, że tak długo to trwało. Mam nadzieję, że się jeszcze przyda. Sprężyna powinna być założona na bębenek tak jak na zdjęciu z lewej. Trzeba teraz tak całość złożyć żeby końcówki tej sprężyny wpasowaly się w wystający element zaznaczony na zdjęciu po prawej. Dopiero wtedy kluczyk będzie odbijał
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#137 |
|
|
Komuś innemu na pewno się przyda. Ja już swój zamek złożyłem i wklepałem zabezpieczenia i czeka na montaż w samochodzie. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marek
Model: Focus C-Max
Silnik: 1,8 125KM
|
Witam,
odświeżę temat. Mi również zamek maski szlag trafił jakiś czas temu. Teraz używam długiego śrubokręta do otwierania maski, wciskam go bezpośrednio do białej krzyżakowej nakładki, która przekręcam w lewo i w prawo. Jednak boję się, że ta nakładka w końcu się wyrobi i już nie otworzę maski. Nie chcę kupować nowego mechanizmu, bo to koszt ok.400-500 zł, a nie mam gwarancji, że to podziała dłużej Czy znacie może jakiegoś mechanika w okolicach Tychów, Katowic lub Gliwic, który jest w stanie dopasować jakiś zamiennik z kluczem? Pozdrawiam, Marek |
|
|
|
|
|
#139 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Justyna
Model: Ford Focus C-max
Silnik: 1.8 Duratec (125KM)
|
Jeżeli ktoś z Łodzi potrzebuje otworzyć awaryjnie maskę to polecam Nastapol na Kasprzaka. Bez problemu Panowie otworzyli. koszt 120 zł.
|
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|