![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#141 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-03-2010
Model: Focus c-max
Silnik: 2.0 TDCi by WSTR
Rocznik: 2004
|
![]()
Też się do tego przymierzam, ale żeby ocierać się o wymagane 60 cm, musiałyby być krótkie (10-12 cm). Rozwiązaniem są ledy okrągłe (np. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]), ale wtedy jak je zamontować? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 03-02-2009
Model: C-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
|
![]()
tez się zastanawiałem nad takimi nawet gdzieś widziałem mocowanie takich lamp podobne jak halogeny u nas i nie pamiętam średnicy tych lamp. Lecz zostanę przy tradycyjnych tj. 5 Led nie więcej,lecz trzeba cosa pokombinować z montażem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
|
![]()
prosze o szybka odpowiedz odnosnie swiateł do jazdy dziennej chce zeby ledy swieciły w dzien a o zmierzchu automatycznie same sie wyłaczyły, i właczyły sie swiatła drogowe razem z tyłem czy ledy maja byc z automatycznym wyłacznikiem czy nie ???? oczywiscie pokretło swiateł byłby w pozycji auto. prosze o odpowiedz!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
![]() Zarejestrowany: 21-03-2010
Model: c-max GHIA
Silnik: 1,6tdci
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
|
![]()
ok dzieki !!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
|
![]()
witam właśnie zamontowałem lampy led lecz już nie zdążyłem zamontować do auta ,po świętach zamontuje no i jeszcze instalacja została do pociągnięcia + bezpiecznik .za zamontowałem je w listwach na halogenem (długa cienka listwa) Oto parę fotek .Zdjecia robione w garażu wiec z tąd ten bałagan
zapomniałem WESOŁYCH ŚWIĄT .......... Ostatnio edytowane przez rafus22 ; 24-04-2011 o 13:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
![]() Zarejestrowany: 30-12-2009
Model: C-max
Silnik: 1,6 EcoBoost 182
Rocznik: 11
|
![]()
wow... wyglada swietnie... przymierzam sie do montazu w tym ryflowanym plastiku wiec mam kilka pytań:
czym ciales otwory w plastiku? czy to silikon czy klej na goraco? no i jakie kupiles wreszcie te swiatla? z wylacznikiem czy bez? czekam na fotki calosci.. pzdr i wesolych edit: bo czy ja dobrze rozumiem? jezeli kupie te z tego linku na allegro to wystarczy ze podlacze je do jakiegos obwodu co ma prad po uruchomieniu zaplonu (np. gdzie najlatwiej?) a drugi jakis kabelek pod napiecie swiatel (swiatla na auto) i jak te ledy wykryja ze swiatla sie zapalaja to wylaczaja sie same? bo dla mnie te przekazniki i bezpieczniki to czarna magia... Ostatnio edytowane przez tomtomasz ; 24-04-2011 o 14:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
![]() Zarejestrowany: 12-01-2010
Model: Ford focus C-Max
Silnik: 1.6 benzyna 100kM by LPG STAG-4
|
![]()
Witam i chciałbym dołączyć do dyskusji na temat montażu świateł dziennych w naszych c-maxach. Posiadam rocznik 2005 z reflektorem standardowym na żarówki halogenowe.
Zapragnąłem zamontować światła dzienne zgodnie z obowiązującym prawem tzn. W przypadku włączenia świateł mijania światła dzienne mają zostać samoczynnie wyłączone. W pojazdach rejestrowanych do 31 grudnia 2009 roku dopuszcza się zainstalowanie świateł do jazdy dziennej w taki sposób, że włącza się również oświetlenie pozycyjne oraz tablicy rejestracyjnej - to akurat oświetlenie chciałbym, aby nie paliło się Czytając posty zawarte w tym forum, napotykałem na wiele różnych sposobów, ale nie znalazłem żadnego konkretnego opisu podłączenia pod odpowiedni przekaźnik - często było odwołanie do numeru bezpiecznika 48, 48 i 71. Czytając te posty pogubiłem się - czy może ktoś z kolegów usystematyzować wiedzę zawartą w tych ponad 100 postach? Z góry dziękuję |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
![]() Imię: Adam
Model: FOCUS C-max
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2004
|
![]()
strona 6 tego tematu wypowiedź numer 55
myślę że dość dobrze jest to opisane Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. aczkolwiek robiłem według tego opisu i nie udało mi się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale to pewnie dlatego że miałem nie odpowiedni przekaźnik |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
![]() Zarejestrowany: 07-09-2010
Model: Ford C-max
Silnik: 1.6 Ti-Vct 125 KM
Rocznik: 2011
|
![]()
Kolego rafus22, wygląda to świetnie,zrób jeśli możesz zdjęcia już zamontowanych ledów w samochodzie. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I napisz proszę,czy po włączeniu nie powodują żadnych zakłóceń w radiu. A co zrobiłeś z miejscem,w którym wkręca się hak do holowania samochodu? (za listwą od strony pasażera) Wesołych Świąt ! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez Lubof ; 25-04-2011 o 11:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
c-max drl , c-max światła dzienne |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|