Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fusion

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 20-02-2005, 10:26   #141
chromol
ford::advanced

Domyślnie

przez ostatnie duże mrozy przejechałem 600 km. jazda głównie w mieście i małych odcinkach. przed ruszeniem z parkingu chodzący silnik, aby roztopić szron na szybach (zamiast drapania i rysowania skrobaczką szyb). zdziwiłem się wielce, gdy uzupełniłem paliwo w baku i obliczyłem spalanie. wyszło 7,23 /100 km. byłem trochę zmartwiony czytaniem postów, w których piszecie ponad 9 litrowym wyniku.

chromol jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-02-2005, 08:45   #142
aelek
ford::average

Domyślnie

7.23 !? Niemiżliwe.
W warunkach jakie podajesz benzyna 1,4 pali najmniej ok. 8 l/100km.
Musiałeś popełnić jakiś błąd - NIESTETY!
Mnie też kiedyś wyszedł z obliczeń podobny wynik, ale po krótkim dochodzeniu okazało się, żę żonka bała się by jej paliwa nie brakło i dolała kilka litrów.... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pozdrawiam
aelek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-02-2005, 10:41   #143
chromol

Domyślnie

Cytat:
Napisał aelek
Musiałeś popełnić jakiś błąd - NIESTETY!
prześlę z domu Tobie plik, w którym prowadzę statystykę. przyjąłem zasadę: pierwszy raz zatankowałem pod korek. ilość benzyny zatankowana przy następnym wlewaniu dzielona przez ilość przejechanych kilometrów daje średnie zużycie. chyba dobrze obliczam [?]. napisz na prv adres to wz domu prześlę plik
Stary 21-02-2005, 16:25   #144
Lolek
ford::amateur

Model: Fusion
Silnik: 1.4
Rocznik: 2005
Domyślnie

Witam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja jestem skłonny uwierzyć koledze Chromolowi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wprawdzie ja takiego rezultatu, niestety Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie osiągnąłem, ale 8 l/100km moja Fuzja nie przekracza. W mieście (Krakowie; czyt. częste korki), krótkie trasy 6-8 km, intensywnie wykorzystywane podgrzewania przedniej i tylnej szyby, średnie spalanie mam na poziomie 7,7 - 7,9 l/100km.
Czytając o 9 -10 l/100km mogę być chyba zadowolony, chociaż koledze Chromolowi mogę tylko pozazdrościć i pogratulować takiego spalania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdrawiam Lolek
Lolek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-02-2005, 19:11   #145
Rafi ABC

Model: Focus II
Silnik: 1,6 100KM
Rocznik: 2008
Domyślnie

Cytat:
Napisał aelek
W warunkach jakie podajesz benzyna 1,4 pali najmniej ok. 8 l/100km
Mi nie przekracza 8l (przy spokojnej jeździe 6-8km do pracy), a czasami zbliżam się do 7,3l

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (obliczam: ilość zużytego paliwa razy 100, następnie wynik tego mnożenia dzielę przez ilość przejechanych kilometrów). Na przykład jeżeli przejechałem 520km na 40 litrach to liczę: (40*100)/520 = 7,69l/100km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Właśnie tankowałem (miałem zatankowane V-Power 95): 7,26!!! Ten sam dystrybutor i tankowanie pod korek - co prawda 50/50 miasto i zatłoczona trasa, max. 135 km/h i max. 3800obr./min. Po pierwszym przeglądzie (zmiana na olej 5W-40) spalanie poprawiło się o jakieś 0,3 do 0,6 l/100km
Rafi ABC jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-02-2005, 20:15   #146
chromol

Domyślnie

jak obiecałem tak i dołączam plik z obliczaniem spalania. staram się tankować na jednej stacji, z tego samego dystrybutora oraz za każdym razem do drugiego odbicia.
Stary 21-02-2005, 23:17   #147
conman
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2004
Domyślnie

Mnie tez zaskoczyl wynik Chromola. Tylko pozazdroscic.

ale jakos mnie nie przekonuje... szczegolnie ze zima, i ze w miescie.

jednym slowem albo masz super wyregulowany silnik (czego Tobie zazdroszcze, a nam zycze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )albo dystrybutor szwankuje..
conman jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-02-2005, 09:27   #148
chromol

Domyślnie

Cytat:
Napisał conman
jednym slowem
TO CO PROPONUJESZ ??
Stary 22-02-2005, 12:00   #149
PATRYK
ford::beginner

Domyślnie

Szanowni "Fuzioniści" nie dajmy się zwariować , przecież mynie bierzemy udziału w rajdzie "na kropelce" . Czy spalony litr więcej lub mniej ma nas doprowadzić do stanów depresyjnych ? Proponuję ochłońmy!!!!
Pozdrawiam .
PATRYK jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-02-2005, 12:13   #150
Dj Brabus

Imię: Grzegorz
Model: Jeep Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 1999
Domyślnie

PATRYK ja już oszalałem... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale faktycznie masz rację - jeździmy maleńkimi Fusionkami spalającymi maksimum 8-9 litrów a nie 12-cylindrowymi potworami które spalają od 20 litrów wzwyż!! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki za wprowadzenie spokoju w tym topiku!!

Grzegorz Skarbek

www.autogaleria.pl
Dj Brabus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania