Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 16-06-2008, 15:02   #151
docento

Domyślnie Re: NAWIGACJA DENSO - co powinieneś wiedzieć

podaję screen z microcat-a , no comment
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg bez*tytułu.jpg (181.6 KB, 1819 wyświetleń)

Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-06-2008, 15:21   #152
pike
ford::advanced

Model: MONDEO MK3
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2005

@docento dzięki nie pocieszyłeś mnieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To do czego służy ta nokia ....ma dokładnie taki sam kształt jak na zapodanym przez Ciebie rysunku....@vtec..jak zdejmiesz osłonkę przy nogach kierowcy to przy dywaniku pod spodem jest taka wolna przestrzen ...i tam jest podwieszony ten moduł...na takiej blaszce. Jutro zdejmę jeszcze raz osłonę i postaram sie zrobić komórką fotkę...pewnie nie będzie najwyższej jakośii bo nie moglem go całkiem wyjąć bo podpięty był jakimś kablem z tylu i nie chciałem odpinać bo kiepskie dojście.

Czyli mimo iż mam ten moduł z telefonu lipa?
pike jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-06-2008, 19:08   #153
vtec

Model: było Mondeo ST220, Focus ST MK2, ST MK3, Focus RS MK2, STi Blob PPP, jest Konik GT i inne na F
Silnik: 2.0-5.0
Rocznik: 2015 wzwyż

Cytat:
Napisał docento
podaję screen z microcat-a , no comment
Kolego docento, moznaby wrzucic taki sam screen z microcat-a tyle ze z mojego autka, tak dla porownania z kolega pike,

Podaje VIN:

Cytat:
Napisał pike
jak zdejmiesz osłonkę przy nogach kierowcy to przy dywaniku pod spodem jest taka wolna przestrzen ...i tam jest podwieszony ten moduł...na takiej blaszce
Zdjalem dzis ten boczek i nic nie widzialem, czekam na fotosa. Przez przypadek zdemontowalem jakies inne ustrojstwo (centralnie pod radiem, a nad tunelem), bez odkrecenia nie bylo widac co to jest, po odkreceniu srubek okazalo sie jest to jakis czesc BOSCH'a :fcp2 , takze szybko wmontowalem to spowrotem.
Z ciekowsci dopytam kolege docenta, co to bylo jesli wie? Dochodzila do tego tylko jedna zlaczka na podwojnym kabelku 1,5.
Stary 16-06-2008, 19:25   #154
docento

Cytat:
Napisał pike
@docento dzięki nie pocieszyłeś mnieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To do czego służy ta nokia ....ma dokładnie taki sam kształt jak na zapodanym przez Ciebie rysunku....@vtec..jak zdejmiesz osłonkę przy nogach kierowcy to przy dywaniku pod spodem jest taka wolna przestrzen ...i tam jest podwieszony ten moduł...na takiej blaszce. Jutro zdejmę jeszcze raz osłonę i postaram sie zrobić komórką fotkę...pewnie nie będzie najwyższej jakośii bo nie moglem go całkiem wyjąć bo podpięty był jakimś kablem z tylu i nie chciałem odpinać bo kiepskie dojście.

Czyli mimo iż mam ten moduł z telefonu lipa?
ten moduł ma taki sam kształt i miejsce montażu bez względu na to czy jest to zwykły zestaw hand free , czy bt lub system rozpoznawania mowy .
powinieneś mieć pod podłokietnikiem złącze do bezpośredniego podłączenia telefonu (do tego służy ta nokia , jest to kablowy interface między telem a radiem)
Jeśli chcesz mieć BT to wymień ten moduł na taki (4M5T-19G488-AY FINIS:1476159 CENA 866.20 BRUTTO ) a będziesz miał jeszcze głosowe sterowanie sprzętem.

do VTEC - nie wiem co tam masz , w każdym razie ja w tym miejscu nie spotkałem jeszcze żadnego modułu . Jeśli to moduł BOSCHA to podaj numer i sprawdzimy
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg graphic.jpg (9.0 KB, 1450 wyświetleń)
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-06-2008, 19:42   #155
pm458
ford::amateur

Witam!
Jestem nowy na tym forum może ktos mi pomoże
przy aktualizacji DENSO stało się najgorsze CZARNY EKRAN
co dalej robić?
pm458 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-06-2008, 19:52   #156
rytek1
ford::beginner

Cytat:
Napisał pm458
Witam!
Jestem nowy na tym forum może ktos mi pomoże
przy aktualizacji DENSO stało się najgorsze CZARNY EKRAN
co dalej robić?

na 7 stronie masz wszystko
rytek1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-06-2008, 21:48   #157
pike

@docento jak dla mnie zasługujesz co najmniej na @magistro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki za pomoc i wszechstronna wiedzę...Powinieneś szkolić pracowników FORDA za gruba kasę. W Szczecinie nikt sie nie zna na denso, a jakoś nie satysfakcjonują mnie tłumaczenia ze nie mieli z tego szkolenia.Nie znalazłem pod podłokietnikiem żadnego miejsca pod podłączenie telefonu....co mogę w mojej sytuacji zrobić by najmniejszym kosztem zadziałał mi głośnomówiący.....skoro mam już ten moduł to może mogę jakoś podłączyć moja N70.
Stary 16-06-2008, 22:42   #158
docento

najśmieszniejsze jest to że ja jestem pracownikiem serwisu FORD (w Białymstoku) , tyle że ja uwielbiam te pracę a inni nie , oto cały sekret .
Skoro nie masz gniazda na telefon należałoby podważyć część konsoli (tę z popielniczka ) i sprawdzić czy pod spodem nie ma takiego złącza . jesli możesz to zrób fotę wtyczki tego modułu (chodzi o ilość nóg w złączu , ford czasami lubi robić niespodzianki ) ,a doradzając na odległość nie chcę nikogo wpuścić w maliny .
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg bez*tytułu.JPG (75.0 KB, 1504 wyświetleń)
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-06-2008, 08:09   #159
pike

Cytat:
Napisał docento
Skoro nie masz gniazda na telefon należałoby podważyć część konsoli (tę z popielniczka ) i sprawdzić czy pod spodem nie ma takiego złącza.
Wyjąłem dzisiaj zapalniczkę z cala górna pokrywa i nie ma śladu na gniazdo do telefonu... jest to możliwe???? Później zrobie fotki...Pod spodem nie bylo nic widziałem tylko jakiś metalowy kwadratowy moduł całkiem pod zapalniczka....gniazd brakGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Postaram sie później wymontować ten moduł nokii i zrobię zdjęcia to i @vtec sie ucieszy....
Stary 17-06-2008, 09:45   #160
docento

poprawka ! złącze do uchwytu (o ile jest ) powinno być w miejscu nr 5 , kształt jak na rys. poprzednim
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg graphic.jpg (50.8 KB, 1631 wyświetleń)
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania