![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#151 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 14-04-2004
|
Po przeglądzie moja Fuzja wyraźnie mniej pali. Na baku (do zapalenia się kontrolki) potrafię przejechać 600-610 km - 50/50 miasto/wieś.
|
|
|
|
|
|
#152 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 08-03-2005
|
Nie jest źle !!!.
Po pierwszych czterech tankowaniach ( ca 1750 km) średnie zużycie 6,9 l. (50% trasa). Po dalszym dotarciu silnika i wymianie oleju na syntetyk (chyba Mobil 1 - a szkoda zawsze podobała mi się nazwa Castrol) spalanie powinno obniżyć się do deklarowanych 6,6 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)) |
|
|
|
|
|
#153 |
|
![]() Zarejestrowany: 28-11-2004
Model: FF
Silnik: 1,4 TDCi
Rocznik: 2003
|
wczoraj zrobiłem malutkie podsumowanko odnośnie spalania i jeśli kogoś to zainteresuje to informuję, że średnie spalanie mam na poziomie 6,1L (70% miasto)
liczę to od połowy stycznia jak się "przesiadłem" na Shella i tylko i wyłącznie to paliwo tankuję. p.s. pozdrawiam Brabusa moje dawne obawy były widocznie niepotrzebne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#154 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#155 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 23-07-2004
|
podpisuje się pod wnioskiem wszystkimi rękoma. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
|
|
|
|
#156 |
|
|
Aby sobie poprawić humor uprzejmie donoszę, że w czasie "długiego weekendu" na trasie 500 km bez klimy osiągnąłem wynik spalania benzyny 6,2 l/100km. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#157 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-12-2004
Model: Focus II
Silnik: 1,6 100KM
Rocznik: 2008
|
Markoerg, a jakie prędkości (max., średnia) i obroty? Napisz jeszcze ile osób jechało autkiem... Dzięki. To dobry wynik!
|
|
|
|
|
|
#158 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 02-05-2005
Model: FORD PUMA
Silnik: 1,7
Rocznik: 2000
|
6,2 Wynik godny upamietnienia. W swoim Fusionie 1,4 PB, przy stylu jazdy V max 125km/h, bez dociskania na trójce, srednio 35 uruchomień silnika dziennie, trasa ok 280-300 dziennie, czyli zbiornik na dwa dni - spalanie wychodzi srednio 7,1-7,6/100km. Bez klimy tankowany na Orlenie 95PB. Zobaczymy jak będzie dalej-miesięcznie robię ok 5000 km.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#159 |
|
![]() Zarejestrowany: 23-07-2004
|
zauważyłem, że przy przekroczeniu prędkości 100-110 km/h autko zaczyna więcej ciągnąć z baku. powyżej 140 km/h włącza się druga pompka paliwowa (bo jedna nie wyrabia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)) )
|
|
|
|
#160 | ||
|
|
Cytat:
[ Dodano: 2005-05-10, 08:07 ] Cytat:
(Co do 140 km/h i drugiej pompki to nie wiem - może opory rosną w sześcianie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) |
||
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|