![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#161 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#162 | ||
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 03-10-2007
Model: Jeep Grand Cherokee
Silnik: 4.0 I6
Rocznik: 1994
|
Cytat:
Myślę, że to działa tak, jak w innych branżach - dobieramy parametry, składamy zapytanie ofertowe, wybieramy producenta i zaczynamy współpracę. Żebyście wiedzieli jakim firmom my robimy produkty i jakie firmy nam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A podobno konkurencja jest... Ford zamawia olej i raz przetarg wygrywa Castrol, raz Mobil a za kilka lat Motul albo Liqui Molly... Myślicie, że oleje typu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] albo [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] to są oleje wymyślone specjalnie? To są po prostu nadwyżki olejów poprzetargowych dla producentów: Cytat:
Ford sprzedaje to jako Formula E, Formula XR+ czy jakiś inny a Castrol "dorabia" sobie na boku (bo olej jest ich) i wypuszcza to jako super, hiper, professional olej dedykowany do danej marki. Za cenę 70 PLN za litr. Bo musi jakoś zrekompensować sobie straty najniższej ceny przetargowej. Macie jakieś dane potwierdzające, że Formula to syf? Możemy je porównać z danymi np. z mojego linku Motula? Bo odczucia każdy ma inne a tylko fakty mogą coś nam powiedzieć.
|
|
|
|
#163 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 24-11-2007
|
W przypadku olejow cena zapewne jest wyrocznia jakosci i ciezko sobie wyobrazic porownanie oleju Formula E w cenie 90 zl za 5l z np. jakim kolwiek polsyntetykiek, ktory kosztuje min 50% wiecej i to za 4 l.
Formula E napewno nie jest syfem ale odpowiednim olejem do samochodow foprd, ktore sa tak samo gowniane jak ten olej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Syfem mozna nazwac Lotos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a wracajac do mineralnego to kiedys moj Polonez jezdzil na Mobilowskim 5W-50 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#164 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#165 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 24-11-2007
|
No lepszego porownania nie mozna dac, olej Orlen i Mobil heheheeeeee
Olej Formula E jest taki dobry ze w ASo odrazu polecali mi abym zmienil na inny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#166 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#167 | ||
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 03-10-2007
Model: Jeep Grand Cherokee
Silnik: 4.0 I6
Rocznik: 1994
|
Cytat:
Zobacz [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] link. Czy teraz ten olej jest lepszy? Był jeszcze lepszy ale obniżyli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Cytat:
|
|
|
|
#168 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 08-09-2008
Model: Mondeo kombi
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2002
|
|
|
|
|
|
|
#169 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#170 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-06-2008
|
witam mam takie pytanko. moj mondek 2.0 tdci prawie 200 tys przebiegu juz od dluzszego czasu jezdzi na syntetyku 5w50 mobila czy moge bez obawy zmienic ten olej na 5w30 tez pelny syntetyk? zaznaczam ze z silnikiem jest wszystko ok zadnych wyciekow itp oleju tez prawie wcale nie bierze. pytam bo rozmawialem z jednym mechanikiem i mi to odradzil twierdzac ze 5w30 jest rzadszy i moze to nie sluzyc silnikowi. prosze o opinie. z gory dzieki.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|